GündemEski istihbaratçı Uzun tutuklandı

Eski istihbaratçı Uzun tutuklandı

27.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘terör örgütü propagandası’ ve ‘terör örgütüne yardım’ suçlarından soruşturma başlatılan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun tutuklandı.

Eski istihbaratçı Uzun tutuklandı

Eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “terör örgütüne yardım” suçlamasıyla tutuklandı. Hakkında yapılan ihbarlar için “bu taktik FETÖ’cülerle ilgili taktiktir” diyen Uzun, “İhbarı yapan veya yaptıran kişinin benimle bir husumeti olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 23 Nisan’da gözaltına alınan Uzun, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi. İfadesinde hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Uzun, “FETÖ’ye yardım etmek ve Cumhurbaşkanı’na hakaret bana da uymuyor, buradaki fiile de uymuyor. Bu isnatları kesinlikle kabul etmiyorum. Böyle bir tanımı da kabul etmiyorum” dedi.

“Sabriuzun28” uzantılı twitter adresini kendisinin kullandığını kaydeden Uzun, “Paylaşımlar bana aittir. Her okuyanın farklı anlam verebileceği yoruma açık tweetlerdir. Şahısları kast etmedim. Daha çok bir tecrübe, birikim aktarımından ibarettir. Hakaret kastım kesinlikle olmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Paylaşımlarında kesinlikle isim telaffuz etmediğini ve yazılarında hiç kimseyi hedef alarak yazmadığını kaydeden Uzun, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da FETÖ’cü polislerle ilgili ifade veren eski komiser Tamer Topsakal’ı tanımadığını söyledi. Uzun, şöyle dedi:

“Benim bu şahısla o tarihte yüzleştirilmem lazımdı. Ek deliller toplanması gerekirdi. Bugün geldiğimiz an itibariye sanıktan itiraf veya ret almak suretiyle adaletin tecellisi mümkün değildir. Benim hakkımda istihbarat çalışması yapılır, elde edilen bilgiler bana sorulurdu. Beş senedir hiçbir şey yapılmamış. İhbarı yapan veya yaptıran kişinin benimle bir husumeti olduğunu düşünüyorum.” Tutuklama talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edilen Uzun, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “terör örgütüne yardım” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine götürüldü.

Ali Sipahi yakalandı

Türkiye’nin, Brezilya’dan iade edilmesini istediği Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Ali Sipahi’nin, ABD’den Sao Paulo kentine döndüğü 5 Nisan’dan beri gözaltında olduğu öğrenildi. Sipahi’nin gözaltına alınmasıyla, ABD’de bulunan FETÖ’nün Brezilya imamının, bu ülkeye dönmekten vazgeçtiği ortaya çıktı. -Sao Paulo AA