GündemEruygur'un şuuru yerine geliyor

Eruygur'un şuuru yerine geliyor

16.10.2008 - 01:54 | Son Güncellenme:

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, önceki gün yoğun bakım ünitesinden Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne çıkarılan emekli Orgeneral Şener Eruygur’un son 5 gündür şuurunun yerine dönmeye başladığını ve tüm hayati fonksiyonlarının normal değerlere ulaştığını söyledi

Eruygurun şuuru yerine geliyor

Mutlu, artık fizik tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları yapacağı için ailesinin istemesi halinde Eruygur'un İstanbul’da, evlerine yakın bir hastaneye nakledilebileceğini belirterek, "Hayati fonksiyonları normal düzeyde devam ediyor. Hafif hafif yürüme egzersizlerine başlıyoruz, fakat sağ tarafındaki kısmi felç hali halen devam ediyor. Bu nedenle ciddi bir rehabilitasyon tedavisine ihtiyacı olacak. Boyun kemiğindeki kırık nedeniyle de boyunluk kullanmayı sürdürüyor. Bu durum kemiğin iyileşme düzeyine göre en az bir ay sürecek" dedi.

‘Konuşamayabilir’
Eruygur’un boğazında tüp olduğu için konuşup konuşamayacağı konusunda bir şey söyleyemediklerini kaydeden Mutlu, "Nefes almada istenilen düzeye ulaştığı zaman tüpü çıkaracağız. Konuşup konuşmadığını ancak o tüp çıktıktan sonra anlayabiliriz" diye konuştu.
Eruygur, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki koğuşunda 17 Eylül’de merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçirmiş ve boyun kemiği kırılmıştı.