GündemErken Emeklilik Hesaplamaları ve Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması

Erken Emeklilik Hesaplamaları ve Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması

15.07.2015 - 13:14 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Erken Emeklilik Hesaplamaları ve Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması

Çalışan her vatandaş aslında ne zaman emekli olacağını merak etmek durumundadır. Çünkü iş yaşamı inişli çıkışlıdır ve zaman zaman yıpratıcı olabilmektedir. Ne zaman emekli olabileceğimizi ise, hesaplamak bize her zaman tam doğru sonucu vermeyebilir. Ama Sosyal Güvenlik Kurumu yani kısaca SGK’nın geliştirmiş ve internet aracılığı ile vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu bir uygulama ile emeklilik yaşını ya da emeklilik tarihini hesaplamanız mümkündür. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta, yapılmış olunan emeklilik yaşı ya da emeklilik tarihi hesaplaması, gerçek değil sadece gerçeğe en yakın bir değerde olacaktır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ülkemizde faaliyet gösteren Sosyal Güvenlik Kurumu kendi çatısı altında üç farklı birimi bulundurmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunu oluşturan bu üç kurum, SSK yani 4A, BAĞ-KUR yani 4B ve Emekli Sandığı yani 4C şeklinde sıralanmaktadır. SGK bu üç kurum vasıtası ile her bir vatandaşına hizmetlerini ulaştırmayı hedeflemiştir. SGK bünyesinde bulunan her bir hizmetini, bu üç kurum için kendilerine özel bir şekilde düzenlemiş ve o şekilde faaliyet göstermiştir. Bu durumda, emeklilik hesaplaması yani ne zaman emekli olurum hesaplaması işlemleri de SGK nın her üç kurumu için farklı şekillerde faaliyet göstermektedir. Yani, emeklilik hesaplaması, SGK’nın her bir alt kurumu için farklı şekillerde yapılmaktadır. Haberimizin devamında, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için farklı şekillerde düzenlenmiş olan emeklilik hesaplamasının bilgisine ulaşabilmeniz mümkündür.

Haberin Devamı

SSK yeni adı ile 4A kurumu için emeklilik hesaplaması;

Sonradan yenilenmiş olan adı ile ismi 4A olan, SGK’nın SSK birimine bağlı olarak, emekliliğine kadar çalışmış olan vatandaşlar; SSK yani 4A kurumu için, web üzerinden hizmet sunan emeklilik hesaplaması uygulaması ile, emeklilik tarihlerini gerçeğe en yakın olacak şekilde hesaplayabilirler. Bu durumda, SSK birimine yani 4A birimine bağlı olarak çalışan biri iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilmeniz mümkündür;

Web üzerinden,SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan"4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi""işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi"ve"prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR yeni adı ile 4B kurumu için emeklilik hesaplaması;

Sonradan yenilenmiş olan adı ile ismi 4B olan, SGK’nınBAĞ-KUR birimine bağlı olarak, emekliliğine kadar çalışmış olan vatandaşlar; BAĞ-KUR yani 4B kurumu için, web üzerinden hizmet sunan emeklilik hesaplaması uygulaması ile, emeklilik tarihlerini gerçeğe en yakın olacak şekilde hesaplayabilirler. Bu durumda, BAĞ-KUR birimine yani 4B birimine bağlı olarak çalışan biri iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilmeniz mümkündür;

Web üzerinden, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan"4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada;"Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma"durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini,sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Haberin Devamı

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı yeni adı ile 4C kurumu için emeklilik hesaplaması;

Sonradan yenilenmiş olan adı ile ismi 4C olan, SGK’nın Emekli Sandığı birimine bağlı olarak, emekliliğine kadar çalışmış olan vatandaşlar; Emekli Sandığı yani 4C kurumu için, web üzerinden hizmet sunan emeklilik hesaplaması uygulaması ile, emeklilik tarihlerini gerçeğe en yakın olacak şekilde hesaplayabilirler. Bu durumda, Emekli Sandığı birimine yani 4C birimine bağlı olarak çalışan biri iseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilmeniz mümkündür;

Web üzerinden, Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız. Ardından ise;"Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi"sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.