16.04.2018 - 14:37 | Son Güncellenme:
Malzemeler
Üzeri için
Rendelenmiş kaşar veya kıtır ekmekler
Yapılışı
Öncelikle domateslerin kabuklarını ince bir şekilde soyunuz. Ardından domatesleri bir kabın içerisine rendeleyiniz. Daha sonra tereyağını tavada eritin ve içine unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Bu işlem domates çorbanızın kıvamlı olmasını sağlayacaktır. Daha sonra biberleri ekleyip karıştıralım. Ardından rendelediğimiz domatesleri karışıma ekleyip homojen bir kıvam alana kadar 10-15 dakika pişirelim. Daha sonra sıcak suyu karışıma ekleyip pişene kadar karıştıralım. Dilerseniz domates çorbanıza daha yumuşak bir tat kazandırmak için yarım su bardağı süt de ilave edebilirsiniz. Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim ve tuzunu da ekleyerek ocaktan alalım. Çorbamızı kâselere bölüştürelim ve üzerine isteğe bağlı olarak kaşar veya kıtır ekmekleri serpiştirelim. Afiyet olsun.
Fırınlanmış Domates Çorbası
Malzemeler
Yapılışı
Bir fırın tepsisinin içerisine irice doğradığınız domatesleri, soğanları, sarımsakları ekleyin. Üzerine otları serpiştirin. Sonrasında üzerinde zeytinyağı gezdirerek baharatlarınızı ilave edin. 230 dereceye ayarlanmış fırınınızda sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzeleri bir tencereye alın ve üzerine tavuk suyunu ya da et suyunu dilerseniz de normal suyu ilave edebilirsiniz. Biraz pişirdikten sonra içerisine tereyağını ekleyin. Daha sonra pişen çorbanızı mikserden geçirin. İçerisine kremayı da ilave ettikten sonra biraz zeytinyağı gezdirin ve baharatlarınızı da ekleyerek ocaktan alın. Dilerseniz üzeri için rendelenmiş kaşar ya da taze fesleğen kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf nokta
Domates çorbası yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta domateslerinizin mevsimine uygun olmasıdır. Seçeceğiniz taze, günlük, olgun ve kırmızı domatesler, çorbanızın lezzetini arttıracaktır.