Gündem‘En düşük memur maaşı temmuzda 22 bin lira olacak’

‘En düşük memur maaşı temmuzda 22 bin lira olacak’

12.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lirayı bulacağını ve şartları tutan tüm memurların 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacaklarını söyledi.

‘En düşük memur maaşı temmuzda 22 bin lira olacak’

HAK-İŞ Genel Kurulu’na katılan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

NEREDEN GELDİĞİMİZİ UNUTMADIK: HAK-İŞ temsil ettiği kitle itibarıyla bizim de sendikamızdır. Kendimizi, ülkemizdeki 16 milyonluk büyük emekçi ailesinin bir ferdi olarak görüyoruz. Ailesinin rızkını kaptanlık yaparak temin etmiş bir babanın evladıyım. Gençlik yıllarında İETT’de işçi olarak çalışmış bir kardeşinizim. Daha sonra ticarete atılmış, esnaflık yapmış, rızkını ticarette aramış biriyim... Nereden geldiğimizi aklımızdan çıkarmadık. Mazisini inkâr edenlerden olmadık.

İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI: Bizim dönemimizde alım gücü kat be kat yükselmiştir... En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükselttik. Bu rakamın üzerinde ücret alan emeklilerimizin durumlarını da iyileştirecek bir çalışma yapıyoruz. 

Haberin Devamı

SIRA MEMUR MAAŞINDA: En düşük kamu işçisi ücretini yaklaşık 12 bin liradan 21 bin liranın üzerine çıkardık. Şimdi önümüzde memurların maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları ocak ve temmuzda belirleniyor... Temmuzda bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkararak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak.

3600 EK GÖSTERGE HAKKI: Kanuni düzenleme gerektirdiği için yeni yasama döneminde atacağımız adımlardan biri de 1’inci dereceye geldiği halde 3600 ek gösterge alamayan memurlara yönelik olacak. 1’inci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini sağlayacağız.