GündemEmine Erdoğan’dan çevre dostu atıksız markete ziyaret

Emine Erdoğan’dan çevre dostu atıksız markete ziyaret

21.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’de bir ilk olarak Ankara’da hayata geçirilen, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin atıksız alışverişi teşvik eden “Tarım Kredi Sıfır Marketi”ni ziyaret etti.

Emine Erdoğan’dan çevre dostu atıksız markete ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Tarım Kredi Marketler Genel Müdürü Orhan Kozan da Erdoğan’a eşlik ederek, market hakkında bilgi verdi.  

Haberin Devamı

‘Ülkeye yayılmalı’ 

Marketin içine yerleştirilen geri dönüşüm otomatı hakkında çalışanlardan bilgi alan Emine Erdoğan, tek kullanımlık ambalajların önüne geçerek atıkları en aza indirmeyi hedefleyen çamaşır, bulaşık deterjanı ve sıvı sabun “dolum istasyonunu” da inceleyerek, nasıl kullanıldığı hakkında bilgi aldı. Yüzde 70’e varan su tasarrufu sağlayan damla sulama sistemiyle üretilen meyve ve sebzelerin, “sisleme” sistemiyle gün boyu taze kalmasının sağlandığı reyonu da inceleyen Emine Erdoğan, Anadolu’nun dört bir yanındaki kadınların üretime katılarak kendi ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını destekleyen özel reyondaki kadın kooperatiflerinin ürünlerini dikkatle inceledi. 

Emine Erdoğan’dan çevre dostu atıksız markete ziyaret

Emine Erdoğan, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, “Geri dönüşüm otomatını ve dolum istasyonunu inceleyerek, ata tohumdan yetiştirilen ürünler ile kadın kooperatiflerimizin ürettiği ürünler hakkında bilgi aldım. Sıfır Atık felsefesinin, günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi için verilen bu çabanın, her çevre dostunun desteğiyle daha da anlam kazanacağına yürekten inanıyorum. Sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek hayata geçirilen projenin ülke genelinde yaygınlaşmasını diliyor, emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.