25.01.2016 - 14:18 | Son Güncellenme:
Belli bir yaşa kadar çalışma hayatını sürdüren vatandaşlar belli bir yaştan sonra artık emekli olmak ister. Emekli olabilmek için ise bazı şartları yerine getirmeniz gereklidir. Bu şartlardan bir tanesi emeklilik yaşıdır. Emeklilik yaşınız geldiyse bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Bir diğer şart ise yatırmanız gereken prim ve sigortaların tamamlanmasıdır. Bu iki şartı yerine getiren vatandaşlarımız bağlı olduğu kurumdan emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Emekli maaşı alabilmek için çalıştığınız dönemde bağlı olduğunuz kuruma prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Bu yatırdığınız prim ve sigortalar sayesinde hem sağlık güvenceniz yapılır hem de emeklilik yaşınız geldiğiniz de emekli olabilirsiniz. Emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı ise emekli maaşı hesaplama işlemi ile öğrenebilirsiniz.
Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.
EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Emekli maaşı hesaplama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun hesaplama programları ile gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan bir tanesidir. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir çok hesaplama programı bulunmaktadır. Bu programlardan bir tanesi de emekli maaşı hesaplama programıdır. Bu program sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu bu programı her kurum için farklı şekillerde geliştirmiştir. Bağlı olduğunuz kurumun hesaplama programına giriş yaparak ne kadar emekli maaşı alacağınızı hesaplayabilirsiniz.
SSK ya bağlı olan vatandaşlar emekli olduklarında ne kadar maaş alacaklarını hesaplayabilmeleri için internet üzerinden SSK için yapılmış olan hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, baba adınızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili girdikten sonra son olarak doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra emekli maaşı hesaplama işlemini tamamlayabilirsiniz.
Bağ-kura bağlı olan vatandaşlar emekli maaşı hesaplama işlemi için internet üzerinden kendileri için yapılmış olan hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası girilmelidir. Daha sonra kurumu seçildikten sonra son olarak güvenlik kodunu da girerek hesaplama işlemini tamamlayabilirsiniz.
Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar internet üzerinden hesaplama programına giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge gibi bilgileri girdikten sonra hizmet yılı bilgilerini de girmeniz gereklidir.
Emekli maaşı sorgulama işlemi ile birlikte de aldığınız maaş hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT kurumlarından alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde bir çok hizmet yer almaktadır. Bu hizmetlerden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden bağlı olduğunuz kurumu seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.