01.05.2018 - 15:00 | Son Güncellenme:
Elmalı turta malzemeleri nelerdir?
5 çaylarının vazgeçilmezi elmalı turtanın hamuru için olması gereken malzemeler;
İç Malzemesi
Üzeri İçin Olması Gereken Malzemeler
Elmalı Turta Nasıl Yapılır?
Önce 250 gram margarini ocakta eritin, erittiğiniz margarinle birlikte yumurta, süt, şeker, kabartma tozu, vanilyayı da aynı kaba koyup kaşık ya da çatal ile birlikte hafif hafif karıştırmaya başlayın. Daha sonrasında hamur kıvamına getirmek için alabildiği kadar un ekleyin, kıvamının kulak memesi yumuşaklığında olmasına özen gösterin. İçi için aldığımız elmaları soyun, bir kapta rendeleme işlemi yapın ve elmayı rendeleyin elmayı bir tencereye alın ve içine şeker ekleyin ve pişmesini bekleyin piştikten sonra içine tarçın ekleyip tencerenin içinde karıştırın.
Turtayı pişirmek için bize yardımcı olacak kabı sıvı yağ ile yağlayın. Hamurumuzu şekillendireceğimiz için turtanın hamurunun bir kısmını üst şeritleri için ayırın. Hamurunuzu 20-25 dakika buzdolabında bekletin. Beklettiğimiz hamurları bir kaba yayın pişirdiğimiz elma harcını hamurun üstüne güzelce ekleyin. Turtanın şeritlerini yapın ve üzeri için ayırdığımız yumurtanın sarısını turtanın üzerine sürün. Turtayı sizin isteğinize göre 180 derecede pişirmeye bırakın, 30-35 dakika içerisinde turtanız pişmiş olacaktır. Pişen turtaların üzerine pudra şekeriyle süsleyip servise hazır hâle getirebilirsiniz.
Elmalı turtanın kalorisi ne kadardır?
Yediğimiz 1 dilim elmalı turtanın kalori miktarı 442 kaloriye tekabül etmektedir.