GündemEdirne ve Tekirdağ'da kaçak göçmenlere operasyon

Edirne ve Tekirdağ'da kaçak göçmenlere operasyon

23.07.2024 - 12:19 | Son Güncellenme:

Edirne ve Tekirdağ'da kaçak göçmenlere yönelik gerçekleştirilen operasyonların detayları belli oldu.

Edirne ve Tekirdağda kaçak göçmenlere operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar sonrası Kırklareli'nin Babaeski ilçesinden Edirne'ye gelen biri kapalı kasa minibüs, iki aracı takibe aldı.

Haberin Devamı

TEM Otoyolu'nun Edirne gişelerinde durdurulan araçlardan minibüs kasasında 1 Irak, 1 Libya ve 4 Suriye uyruklu olmak üzere biri kadın 6 kaçak göçmen yakalandı.

Minibüsün sürücüsü C.D. ile araca öncülük ettiği belirlenen diğer otomobildeki M.D. ve M.T., gözaltına alındı. Göçmenler işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi, 3 organizatörle ilgili soruşturma sürüyor.

Edirne ve Tekirdağda kaçak göçmenlere operasyon

BİR OPERASYON DA TEKİRDAĞ'DA

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Şube Müdürlüğü ile Ergene Ulaş Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, bir hafif ticari araçta kaçak göçmenlerin bulunduğu belirlendi. Takibe alınan araç, durdurulup yapılan aramada 4 Mısır, 3 Suriye ve 3 Filistin uyruklu göçmen yakalandı. Aracın sürücülüğünü yapan ve organizatörlük yaptığı belirlenen Suriye uyruklu U.E.Z., gözaltına alındı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Organizatör U.E.Z. ile ilgili soruşturma sürüyor.