GündemDoğan Abi’yi özlemle andık

Doğan Abi’yi özlemle andık

11.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Milliyet’e muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine kadar her kademede 53 yıl emek veren Türk basınının usta kalemi Doğan Heper, aramızdan ayrılışının yedinci yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında özlem ve saygıyla anıldı...

Doğan Abi’yi özlemle andık

ALEYNA SEVİM / İSTANBUL - Türk basınının duayen isimlerinden, Milliyet gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Doğan Heper’i vefatının yedinci yıldönümünde mezarı başında andık.

Haberin Devamı

Doğan Heper için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine Heper’in eşi İffet Heper, kızı Başak Heper, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Yazı İşleri Müdürü Pınar Aktaş, Milliyet Gazetesi yazarı Tunca Bengin ile Heper’in sevenleri katıldı.

Törende Doğan Heper için dua okunurken, Heper’in eşi İffet Heper, Milliyet gazetesine ve çalışanlarına yanlarında oldukları için teşekkür etti. İffet Heper, “Doğan’ın özlemi hâlâ var. Onun özlemi büyüyerek devam ediyor. Allah nur içinde yatırsın” dedi.

Doğan Abi’yi özlemle andık

MİLLİYET'TE BİR ÖMÜR

Doğan Heper, 1937’de İstanbul Aksaray’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Heper, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi.

Haberin Devamı

Heper, 1964’te Abdi İpekçi’nin isteğiyle Milliyet gazetesi kadrosuna girdi. Milliyet’te Abdi İpekçi’den sonra uzun süre genel yayın yönetmenliği yapan Heper, Milliyet’te muhabirlik, sayfa sekreterliği, sorumlu müdürlük, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği, murahhas üyelik, icra kurulu başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği dahil olmak üzere toplam 53 yıl görev yaptı.