GündemCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli açıklamalar! "Gerçekten akıl tutulması söz konusu"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli açıklamalar! "Gerçekten akıl tutulması söz konusu"

31.07.2024 - 20:49 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Habertürk'te gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz Haniye sukastı ile ilgili "Bu sadece Haniye meselesi değil. Daha dün uluslararası hukuk çiğnenerek Lübnan'a saldırı gerçekleştirildi. Netanyahu yönetimi bir ateşkes, barış istemiyor. Şu anda akıldan, vicdandan, adaletten bahsedemeyiz. Gerçekten akıl tutulması söz konusu" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmazdan önemli açıklamalar Gerçekten akıl tutulması söz konusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yılmaz'ın konuşmasından satır başları;

Haberin Devamı

"FİLİSTİN HALKININ DİRENCİNİ KIRMAYA YÖNELİK BİR SALDIRI"

Bu hain, alçak saldırıyla şehit olan İsmail Haniye'ye Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Mazlumdan, adaletten yana olan tüm insanlığa başsağlığı diliyorum. Haniye barış görüşmelerinde muhatap olan ismin alçak saldırıya uğraması barışa yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyla Gazze'de hep birlikte gördüğümüz, soykırım, insanlık, savaş suçlarının örtülmeye çalışıldığını görüyoruz. Netanyahu yönetiminin uluslararası hukuk önünde soykırımı suçundan yargılanıyor olma suçunu örtbas etmeye yönelik bir saldırı. Bunun hiçbir şekilde başarılı olamayacağını ifade etmek isterim. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi mazlum Filistin halkının yanında olduğunu ifade ediyoruz.

Haberin Devamı

"BU YANGININ KÜRESEL YANSIMALARI OLACAKTIR"

Uluslararası tüm sorumlu yönetimleri görevlerini yapmaya tekrar davet ediyoruz. Bu yangının bölgeye yayılmaması adına İsrail'in şu andaki yöneticilerinin, artık yönetici demeye dilimiz varmıyor, bir çete gibi hareket eden grubun bir an önce durdurulması çok önemli. Bu saldırının küresel yansımaları olacaktır. Ortadoğu'da barış olmadan dünyada da barış olması mümkün değil. Bütün bunlara karşı erdemi savunan, adaleti savunan insanlık olarak bir araya gelmemiz, güçlü bir şekilde bunun karşısında durmamız gerekiyor. Bu konuda Türkiye ve Cumhurbaşkanımız hep öncü oldu. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. İslam aleminin birlik ve beraberliğinin, Filistin'deki farklı gruplarının birlik ve beraberliğini artmasını temenni ediyorum.

"GERÇEKTEN AKIL TUTULMASI SÖZ KONUSU"

Bu sadece Haniye meselesi değil. Daha dün uluslararası hukuk çiğnenerek Lübnan'a saldırı gerçekleştirildi. Netanyahu yönetimi bir ateşkes, barış istemiyor. Filistin halkını imha etmeye dönük çaba içinde. Bunu da bölgeye çatışmaları yayarak, farklı düşmanlıklar üreterek yaymaya çalışıyor. Bu tehlikeli bir yaklaşım. Bölgemizin barışa ve istikrara ihtiyacı var. Kalıcı bir barışa, adil bir barışa ihtiyaç var. Mevcut yönetim buna yanaşmadığını eylemleriyle ortaya koyuyor. Soykırım eylemleri, insanlık suçları arttıkça insanlığın vicdanında uyanış görmeye başladık. Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısı artmaya başladı. 

Haberin Devamı

Bütün bu sürçte asıl odağın dışına çekip, bu soykırım eylemlerini devam ettirme niyetlerini görüyoruz. İnsani yardımların, çocuklara, yaşlılara, hastalara, sivil insanlara ulaştırılması gerekiyor. Şu anda akıldan, vicdandan, adaletten bahsedemeyiz. Gerçekten akıl tutulması söz konusu. ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun ayakta alkışlanmasının insanlık vicdanında sorgulandığını düşünüyorum.

"İNŞALLAH DAHA FAZLA BİRLİK VE BERABERLİK OLUR"

İnsanlığı savunan herkesin sesini yükseltmesi gerekiyor. İsrail yönetimi bunlardan bir çıkış gibi olayı bölgeye yaymaya, farklı aktörlerle karşı karşıya gelerek Gazze'de yaptıklarını bir anlamda örtmeye çalışıyor. Bunu başaramayacaklar. Eninde sonunda mazlumların, haklı olanın kazanacağına yürekten inanıyoruz. Türkiye olarak diplomasiyle, ticareti kestik biliyorsunuz, garantörlük dahil olmak üzere her türlü sorumluluğu alacağımıza ilişkin tavrımızla her türlü çaba içindeyiz. İnşallah daha fazla birlik ve beraberlik olur öncelikle İslam dünyasında. Daha sonra insanlık olarak. İnsanlığın ayıbı, utancı olarak bu sahnelerin bir an önce ortadan kalktığını görürüz inşallah. Meclis Başkanımız cenaze törenine katılacağını açıkladı. Netleştiğinde kamuoyuyla paylaşırız.

"EYLÜL'ÜN İLK HAFTASINDA YAYINLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Haberin Devamı

Bütçenin ana çerçevesi güncellenmiş OVP programıyla ortaya çıkacak. Yapısal reformlarda ilerlemeler kaydettik. Yeni gündemler oluştu. Yapısal reform gündemimizi de güncellemiş olacağız, daha bir zenginleştirmiş olacağız. Eylül'ün ilk haftasında yayınlamayı hedefliyoruz. Süreci şöyle ifade edeyim, çalışmalar başlamış durumda Strateji Bütçe Başkanlığımız hazırlıklarını sürdürüyor. İlgili tüm bakanlıklarımız kendi alanlarıyla ilgili çalışmalar yapıyorlar. Bu yıl yine işveren, çalışanlar, tarım, finans kesimiyle bakanlarımız ve bizler görüşmelerimizi yapacağız. Onların da girdilerini, görüşlerini alarak OVP'yi Eylül'de kamuoyuyla paylaşmış olacağız.