GündemCoşkunun rengi Kırmızı - Beyaz

Coşkunun rengi Kırmızı - Beyaz

31.08.2024 - 07:10 | Son Güncellenme:

Hürriyet ve istiklali için cepheye koşan Türk halkının Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos’ta kazandığı zafer, 102. yıl dönümünde coşkuyla kutlandı. Zafer coşkusu, kentlerde, köylerde, havada, denizde, yurdun her köşesindeki kutlamalarla gün boyu sürdü.

İstanbul’daki törende Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları personelinin yürüyüşüyle resmi geçit yapıldı.

Haberin Devamı

Muğla’nın Marmaris, Bodrum ve Fethiye ilçelerinde, Deniz Kuvvetleri’ne gemiler ile Sahil Güvenlik botları ziyarete açıldı. Gemi ve botlar vatandaşların yanı sıra turistlerin de ilgi odağı oldu. 

Bolu’da Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gölcük Tabiat Parkı’ndaki gölün yüzeyinde Türk bayrağı açtı. 

Coşkunun rengi Kırmızı - Beyaz

Madenciler yürüdü 

Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan madenciler kortej geçişinde iş kıyafetleriyle yürüdüler. 

Yozgat merkeze bağlı Lök köyü gençleri, köylerinin en yüksek tepesinde dalgalanan Türk bayrağını, her yıl                             30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi yeniliyor. Dokuz yıl önce başlayan ve gelenek haline getirilen etkinlik bu yıl da yapıldı. 

Haberin Devamı

Şırnak’taki tören valilik bahçesinde saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından askeri geçit töreni yapıldı. Şırnak sokakları, Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugayı askerlerinin söylediği “Gündoğdu Marşı” ve “Vatan sana canım feda” sözleriyle yankılandı. 

Coşkunun rengi Kırmızı - Beyaz

SOLOTÜRK İstanbul semalarında

Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi SOLOTÜRK dün İstanbul semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Vatandaşlar gösteriyi Yenikapı’da düzenlenen etkinlikte takip etti. İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleri üzerinde süzülen uçaklar, kentin farklı noktalarından da gözlendi.

Coşkunun rengi Kırmızı - Beyaz

İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılanlar, ellerindeki Türk bayrakları ile yıl dönümü coşkusuna ortak oldu. Bayraklı’da soğuk heykel gösterileri kutlamalara renk kattı.

Coşkunun rengi Kırmızı - Beyaz

En büyük bayrağı boyadılar

Mut Belediyesi ve Panoffect iş birliği ile Mersin’in Mut ilçesinde beş futbol sahası büyüklüğünde 22 dönümlük araziye işlenen dünyanın en büyük Türk bayrağı, 30 Ağustos Zafer Bayramı için boyandı. Oyuncu ve komedyen Yasemin Sakallıoğlu ve 25 kadın usta, bayrak için 30 bin litre kırmızı ve 2 bin litre beyaz Bianca Boya kullandı.

Coşkunun rengi Kırmızı - Beyaz

Su altında kutladılar

Antalya’da geçit töreninde zırhlı araçların geçişleri sırasında polis ve sahil güvenlik helikopterleri de alçak uçuş yaparak korteje katıldı. Kaş ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tankın bulunduğu bölgeye dalan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu dalgıçları ile su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan, Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtı.

Haberin Devamı

Coşkunun rengi Kırmızı - Beyaz

Tarihi mekanlar ışıklandırıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla İstanbul’daki tarihi mekanlar ışıklandırıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İletişim Başkanlığı tarafından Dolmabahçe Şeref Kapısı’na ışık boyama tekniğiyle Türk bayrağı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı logosu yansıtıldı. ● AA