GündemSır perdesi aralanıyor: Cem Garipoğlu'nun mezarı 10 yıl sonra açıldı!

Sır perdesi aralanıyor: Cem Garipoğlu'nun mezarı 10 yıl sonra açıldı!

03.10.2024 - 09:11 | Son Güncellenme:

Münevver Karabulut'u öldüren ve tutuklandıktan sonra kaldığı hücrede ölü bulunan Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Polis ekipleri mezarlık etrafında bariyerlerle geniş güvenlik önlemi aldı. Garipoğlu’nun mezarının açılması saat 11.10 itibariyle başladı. Feth-i kabir işlemi sona ererken mezardaki cesedin tamamı alınarak Adli Tıp'a götürüldü.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Bahçeşehir'de Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Olayın ardından uzun bir süre firar eden Garipoğlu tutuklanmış ve 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı hücrede ölü bulunmuştu.

Haberin Devamı

Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etmişti.

Sır perdesi aralanıyor: Cem Garipoğlunun mezarı 10 yıl sonra açıldı

CUMHURİYET SAVCISI KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması saat 11.10 itibariyle başladı. Polis ekipleri mezarın bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda güvenlik amacıyla demir bariyerlerle tedbir aldı. Gazetecilerin demir bariyerlerin arkasından çekim yapmasına izin verildi.

Sır perdesi aralanıyor: Cem Garipoğlunun mezarı 10 yıl sonra açıldı

Çalışmalar çevredeki ağaçların temizlenmesi ve mezarın çevresine branda çekilmesiyle başladı.

Sır perdesi aralanıyor: Cem Garipoğlunun mezarı 10 yıl sonra açıldı

FETHİ KABİR İŞLEMİ TAMAMLANDI

Yaklaşık bir saatlik bir çalışmanın ardından ceset, mezardan çıkarıldı ve tabuta konularak Adli Tıp'a götürüldü. 

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

Fotoğraf: Damla Güler 

Haberin Devamı

'10 YILLIK BİR CİNAYETİ AYDINLATACAK'

Olay yerinden son gelişmeleri aktaran CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz detayları şöyle aktardı:  

"Mezarlığın etrafına demir düzenek çekildi. Bir tabut getirildi, cenaze aracı da bekliyor. Tarihi anlar aslında. 10 yıllık bir cinayeti aydınlatacak feth-i kabir işlemi yapılıyor.  An itibariyle açıldı. Kısa bir süre sonra ceset buradan alınacak. Garipoğlu ve Karabulut ailesinin avukatları da savcının yanında. Alınan ceset Adli Tıp'a götürülecek." 

Sır perdesi aralanıyor: Cem Garipoğlunun mezarı 10 yıl sonra açıldı

Kazı işlemi sürerken görevli polis ekipleri de mezarlık başında fotoğraflar çekerek çalışmaları kayda aldı

KİMLİK EŞLEŞMESİ YAPILACAK

Mezardan çıkarılacak ceset incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na belediye ekipleri tarafından götürülecek. Feth-i kabir işlemi boyunca kamera ve fotoğraf çekimi de yapılarak, olay yeri inceleme ekibi veya bu işlerde uzman kişilerin de mezarlıkta hazır edilmesi bekleniyor. Garipoğlu'ndan alınan DNA örnekleri, ailesiyle eşleştirilecek ve mezardaki kişinin Garipoğlu olup olmadığı netlik kazanacak.

Sır perdesi aralanıyor: Cem Garipoğlunun mezarı 10 yıl sonra açıldı

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle Cem Garipoğlu'nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmişti.

Haberin Devamı

Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilirken, aileden alınan DNA örnekleri de bu kişiyle uyuşmuştu.