30.04.2018 - 13:48 | Son Güncellenme:
Bulgur pilavı yapımında kullanılan malzemeler
Bulgur pilavı yapımında kullanılan malzemelerin başında tabii ki bulgur gelmektedir. Ortalama beş kişilik bir bulgur pilavı hazırlamak için iki su bardağı bulgur kullanmak yeterli olacaktır. Bununla birlikte dört bardak sıcak su, bir çorba kaşığı salça ve üç çorba kaşığı tereyağı kullanabilirsiniz. Ancak bu malzemeler sade bulgur pilavı yapımı için gerekli olan yani temel malzemelerdir. Bunların yanı sıra pilavınıza tavuk suyu, sebze, et, mercimek, mantar gibi daha birçok malzemeden dilediğinizi ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.
Bulgur pilavı yapımı
Bulgur pilavını hazırlarken öncelikle tereyağınızı tencereye koyup eritin. Bu sırada bulgurları yıkayıp süzebilirsiniz. Tereyağınız eridiğinde üzerine salçanızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika sonra da bulgurunuzu ilave edebilirsiniz. Bu şekilde iki üç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyunuzu ve tuzunu atıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çektiğinde bulgur pilavınız artık hazır olmak üzere olacaktır. Ancak önce biraz demlendirmek yani bekletmek gerekir. Bekleme esnasında tencerenin kapağı kapalı olmalıdır. Pilavınızın üzerini kağıt havluyla örtebilirsiniz. 10-15 dakika sonra artık pilavınız hazır olacak, afiyet olsun.
Bulgur pilavı kaç kalori?
Günümüzde birçok yemek için akıllara gelen ilk soru bu besinin kaç kalori olduğudur. Bulgur pilavı lif oranı yüksek bir besindir. Bir porsiyon olarak kabul edebileceğimiz 130 gr. bulgur pilavı yaklaşık 149 kcal içermektedir. Lif oranının yüksek olması diyet esnasında bulgur pilavı tüketebilmenize olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda doyurucu bir besin olan bulgur pilavının 3 yemek kaşığını 1 dilim ekmek yerine tüketebilirsiniz. Yavaş sindirilen bir yemek oluşuyla da tokluk süresini uzatmaktadır.