Gündem ‘Bir tek o askerden şikâyetçi değilim’

‘Bir tek o askerden şikâyetçi değilim’

31.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Bir tek o askerden şikâyetçi değilim’

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı’nın işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 77’si tutuklu 159 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’deki Alibey Spor Salonu’ndaki duruşmada, darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı’nda tankın önüne yatarak akıllara kazınan Metin Doğan, “müşteki” sıfatıyla ifade verdi. Doğan, evindeki televizyonda olayları gördüğünü ve kendisine en yakın yer olan havalimanına gittiğini anlattı.

‘Palet omzuma değdi’

Havalimanına gitme nedenini “insanları sokağa dökmek” şeklinde açıklayan Doğan, şöyle devam etti: “Fitili ateşleyeyim, dedim. Oraya gittiğimde de eylemim yaklaşık 5-10 dakika sürdü. Kendimi ezdirmek için bayağı çaba harcadım. Tank durunca da kalktım. Tank ikinci kez hızlı bir şekilde hareket edince sol paletin altına yattım. Palet omzuma, kulağıma değdi. Orada da ölmeyince tekrar kalktım ve bir baktım 10-12 kişi tankın etrafını sarmıştı. Bir tek tankı kullanan askerden şikayetçi değilim. Davaya katılmak istiyorum.”

Haberin Devamı

Duruşmada daha sonra darbe girişiminde havalimanında şehit düşen 16 yaşındaki Mahir Ayabak’ın babası müşteki Zahir Ayabak’ın ifadesine geçildi. Bütün sanıklardan davacı olduğunu söyleyen Ayabak, 3 yaşındaki çocuğun bile 15 Temmuz’da darbe girişimi olduğunu anlayabildiğini belirterek, “Benim 16 yaşındaki oğlum şehit oldu. Bu sanıklar ülkeyi lekelemek için uğraşıyorlar. En ağır cezayı alsınlar” ifadelerini kullandı.