GündemBakan Kacır Samsun'da temaslarda bulundu! "11 binden 58 bine AK Parti iktidarları çıkardı"

Bakan Kacır Samsun'da temaslarda bulundu! "11 binden 58 bine AK Parti iktidarları çıkardı"

05.09.2024 - 23:22 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Samsun'da temaslarda bulundu. Bakan Kacır "OSB'lerin sayısını 192'den 360'a AK Parti iktidarları taşıdı. OSB'lerde çalışan sayısını 415 binden 2 milyon 700 bine bu dönemde yükselttik" dedi.

Bakan Kacır Samsunda temaslarda bulundu 11 binden 58 bine AK Parti iktidarları çıkardı

Samsun AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, başarılarının partililerin alın teri sayesinde mümkün olduğunu dile getirdi. Partililere teşekkür eden Bakan Kacır, "Gerçekten Türkiye tam bağımsızlık yolculuğundadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sürdürdüğümüz mücadele, Cumhuriyetin ikinci asrını Türkiye 100 yılı yapma mücadelesi bir yönüyle de kuruluşunda tam bağımsızlık mayası olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bu anlayışla geleceği taşıma mücadelesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız 22 yıl boyunca Türkiye'ye asra bedel hizmetler sundu. Türkiye'de eğitimden sağlığa, ulaştırmadan, sanayiye, teknolojiye tüm alanlarda sayısız devrimler yaşattı. İşte bizim çalışma alanımız sanayi ve teknoloji. Türkiye son 22 yılda bir üretim üstüne dönüştü. Türkiye'yi baştan başa organize sanayi bölgeleriyle donatma OSB'lerin sayısını 192'den 360'a AK Parti iktidarları taşıdı. OSB'lerde çalışan sayısını 415 binden 2 milyon 700 bine bu dönemde yükselttik. OSB'lerde tüten bacaların fabrikaların sayısını 11 binden 58 bine AK Parti iktidarları çıkardı" diye konuştu.

Haberin Devamı

36 milyar dolarlık ihracatı 260 milyar doların üzerine çıkardıklarını belirten Bakan Kacır, “Bu sayede Türkiye'nin bütün dünya ticaretinden aldığı payı binde 5 düzeyinden iki misline yüzde 1 düzeyine çıkardık. Türkiye'yi AR-GE yenilikle AK Parti iktidarları ile tanıştırdık. Türkiye'nin dört bir yanında teknoparklar inşa ettik. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de 2 teknopark vardı. Bu 2 teknoparkta 60'a yakın firma faaliyet gösteriyordu. Teknoparklar araştırma, geliştirme, inovasyon yapılan merkezler. Şimdi Türkiye'de 102 teknopark var. 10 bin 500 firma Türkiye'nin teknoparklarında ARGE yapıyor, inovasyon yapıyor. Türkiye'nin AR-GE İnsan Kaynağı 29 binden 272 bine AK Parti iktidarları döneminde çıktı. Ve bütün bunlar Türkiye'nin sanayide, teknolojide tam bağımsızlık iddiasını takip etmesini, güçlenen bir ekonomiye sahip olmasını beraberinde getirdi. Malumunuz bunun öncüsü savunma sanayimiz oldu" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye terörle mücadelede ihtiyaç duyduğu savunma sistemlerini parasını ödemesine rağmen temin etmekte güçlük çektiğini belirten Bakan Kacır, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Savunma sanayinde yerlilik, millilik ve bağımsızlık Türkiye için tercihten öte mutlak bir zorunluluktu." diyen Bakan Kacır, "Çünkü 40 yıla yakındır terörle mücadele eden Türkiye ihtiyaç duyduğu savunma sistemlerini parasını ödese dahi dost bildiği müttefiklerinden temin etmekte güçlükler çekiyordu. Onlardan aldığımız savunma sistemleriyle topraklarımızı muhafaza edemiyorduk. İhtiyaç duyduğumuzda çoğu zaman iş görmeyen sistemlerle karşı karşıyaydık. Ve işte böyle bir tabloda Sayın Cumhurbaşkanımız milli teknoloji hamlesinin öncülüğünü yaptı, milli teknoloji hamlesini başlattı ve Türkiye savunma sanayinde neye ihtiyaç duyuyorsa onu kendi evlatlarının alın teriyle, akıl teriyle geliştirebilen, üretebilen ve rekabetçi şekilde dünyaya ihraç edebilen bir ülke konumuna geldi. Türk milletinin öz evlatları Bayraktar'la, Akıncı'yla, Aksungur'la, Anka'yla, Kızıl Elma'yla, Hürkuş'la, Hürjet'le, Atak'la, Gökbeyle, Kağan'la gökyüzüne imzasını attı. Bütün bunlar, bütün bu projelerin arkasında duran bir sağlam irade sayesinde mümkün oldu. Ve işte 14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta geçtiğimiz yıl o sağlam irade milletimizden yeniden büyük bir destek gördü ve Allah'ın izniyle hep birlikte bu yolculukta ilerliyoruz."

Haberin Devamı

“TETÖRİSTAN HARİTALARINI YIRTIP ATIYORUZ”

Türkiye'nin yolculuğunun zor ve meşakkatli bir yolculuk olduğunu ifade eden Bakan Kacır, “Topraklarımızdan sildiğimiz, kazıyıp attığımız teröristlerin arkasında biliyoruz ki ağababaları var. Biliyoruz ki onların arkalarındaki ağababaları onlara 'teröristan' haritaları vaat ediyorlar. Biz Allah'ın izniyle milletimizin öz evlatlarının gayretleriyle o 'teröristan' haritalarını da yırtıp atıyoruz. Terörü sadece topraklarımızdan silip atmakla kalmıyoruz. Topraklarımızın 50 kilometre ötesine kadar kurulmak istenen 'teröristanı' imkansız hale getirecek adımları Türkiye'nin gelecek 10 yıllarını teminat altına alma gayesiyle atmaya devam ediyoruz. İşte bu yolculukta kimi zaman zorluklar yaşıyoruz, yaşayacağız ama hep birlikte Allah'ın izniyle nasıl 2002'de tek başımıza iktidara geldik ve Türkiye'yi hep yeni bir döneme taşıdıysak, nasıl Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 'artık bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' iddiasını gerçeğe dönüştürdüysek, nasıl milli iradeyi her türlü vesayetin üzerine çıkarmayı hep birlikte mümkün kılıysak, bundan sonra da aynı sağlam iradenin arkasında inşallah dimdik duracağız. Bu yolculukta bizler de inşallah Türkiye'nin kalkınma hamlelerine, sanayileşme yolculuğuna, milli teknoloji hamlesi atılımına katkı vermeyi hep birlikte sürdüreceğiz."

Haberin Devamı

Dünya'nın adalete hasret, merhamete muhtaç olduğunu dile getiren Bakan Kacır, “Dünyada adalet ve merhametin sesini yükselten lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye kuvvetli olacak ki dünyanın mahzunları, masumları, mazlumları umut bulacak. İşte dört bir yanda yaşananları görüyorsunuz. İşte İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü soykırıma, neredeyse bir yıldır devam eden soykırıma maalesef şahitlik ediyoruz. Ve bütün bunları Allah'ın izniyle gün gelecek Türk milleti durduracak. Gün gelecek Türk milleti Allah'ın izniyle dünyada adaleti, merhameti yeniden hakim kılacak. Bütün gayretimiz, bütün azmimiz bu umutla bu gayeledir. Ve bunda da Allah'ın izniyle sizlerin, bizlerin, AK Parti ailesinin çok büyük bir rolü oluyor, olmaya devam edecek. Bizler birbirimizle kardeş oldukça, birbirimize tutundukça kuvvetli bir şekilde adım atmaya devam ettikçe Allah'ın izniyle kimse bizi mağlup edemez. Birileri şimdi geçici bazı heveslere kapılıyor olsunlar. İnşallah adım adım hedeflerimize ulaşacağız. Şurada 4 yıl var. 4 yıl sonra yeniden 2028 seçimlerinin galibi AK Parti olacak. Yeniden inşallah tam bağımsız Türkiye yolculuğuna, Türkiye 100 yılı yolculuğuna güçlü şekilde devam edeceğiz. Biz bu badireleri atlatmış bir partiyiz. Her türlü mevsime alışık bir partiyiz. Her türlü zorluğun üstesinden gelmiş bir partiyiz"