Gündem Askerleri Gülen’e sorup tutuklatmış

Askerleri Gülen’e sorup tutuklatmış

10.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstihbarat iddianamesinde yer alan bilgilere göre, firari Ergenekon savcısı Zekeriya Öz bir askerin tutuklanıp tutuklanmayacağı ile ilgili olarak Gülen’le temasa geçiyormuş

Askerleri Gülen’e sorup tutuklatmış

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki (İDB) FETÖ yapılanmasıyla ilgili iddianameden, Ergenekon soruşturmasının firari savcısı Zekeriya Öz’ün, örgüt lideri Fetullah Gülen’le kurduğu örgütsel ilişki gün yüzüne çıktı.

Haberin Devamı

Çoğunluğu eski istihbaratçı 36 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İDB önünde eski istihbaratçı şüpheliler Gürsel Aktepe ve Lokman Kırcılı ile birlikte yakalanan, KHK ile meslekten ihraç edilen şüpheli eski Emniyet Müdürü Zeki Taşkın’ın ifadesine yer verildi.

‘Darbe başarıya ulaşacak’

Taşkın, 15 Temmuz’da kendisini arayan şüphelilerden eski istihbaratçı Lokman Kırcılı’nın darbe olduğunu, arabalarının olmadığını, Gürsel Aktepe ile birlikte olduğunu, Turan Güneş Bulvarı’na gitmek istediklerini söylediğini anlattı. Arabadayken tanımadığı sivil giyimli bir komiserin, “Lokman abi, darbe başarıya ulaşamayacak gibi ne diyorsunuz, daha önce yapılan darbeye hiç benzemiyor” deyince Kırcılı’nın, “darbe başarıya ulaşacak, rahat olun” dediğini anlatan Taşkın, komiserin, “içeriyle (İDB) irtibat var mı” sorusuna Kırcılı’nın, “Asker gelecek, kapıları alacak birkaç silah atışından sonra İDB’dekiler silahlarını teslim edecek, elbette karşı çıkan olacak asker de bunları devredecek” yanıtını verdiğini kaydetti. Taşkın, Piar lakaplı 91’lerin abisi, İçişleri’nde bürokrat olan kişiden, “herkes bulunduğu en yakın noktaya gitsin, askere yardımcı olsun” şeklinde mesaj geldiğini anlattı.

Haberin Devamı

Talimat Gülen’den

Taşkın, hiyerarşi olarak en yüksek kişinin Coşgun Çakar olduğunu ve İDB Başkanı olarak geldiğini, Kırcılı ve Aktepe’nin de yardımcıları olarak geldiğini, 1984’ten bu yana örgüt içerisinde kalan birisi olarak darbe girişimi eylemi talimatının Fetullah Gülen haricinde kimse tarafından verilemeyeceğini söyledi. Üniversiteyi bitirdikten sonra Kayseri İl İmamı Şerif Ali Tekalan’ın kendilerini ayrı görev dallarına ayırdığını, Mehmet Güven, Mustafa Şahin, Ahmet Acar ve Nuri Keten ile birlikte kendisini Polis Akademisi’ne gönderdiğini anlatan Taşkın, sınav sorularının kendilerine getirildiğini ve kampa girerek sorulara çalıştıktan sonra sınavlarda başarılı olduklarını söyledi.

Dolmabahçe’de söylemiş

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas operasyonların yapıldığı 2007-2012 arasında Ergenekon soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz ve ekibinin, bazen öğle arası görevli olduğu Dolmabahçe Sarayı’na sohbet için geldiklerini belirten Taşkın, Zekeriya Öz’e askerleri nasıl tutuklattığını sorduğunda, Öz’ün bir kimsenin tutuklanıp tutuklanmayacağı ile ilgili önce Gülen’i arayarak sorduğunu söylediğini de aktardı.