02.06.2013 - 11:22 | Son Güncellenme:
Paker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki çalışmalarını Erzurum'daki toplantılarla tamamladıklarını ifade ederek, halkın sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. Bölgede geçmişte dram ve acıların yaşandığını ifade eden Paker, Türkiye'nin sorunlarıyla uzun zamandır ilgilendiğini ancak halkla ilk kez yoğun temas kurduğunu, sürece katkıda bulunacağı için mutlu olduğunu belirtti.
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara da değinen Paker, şöyle devam etti: "Benim görüşüme göre, sadece çözüm süreci değil ama çözüm süreciyle ciddi bir ölçüde ilgili olduğunu düşünüyorum. Türkiye, ekonomik olarak ciddi bir yere geldi. Çözüm süreciyle daha da iyi olacak. Kesin bir veriye dayanarak konuşmuyorum ama tahminim, böyle bir sürecin sonunda bugünkü iktidarın elinin daha çok güçleneceğini düşünen bazı odaklar, bir organizasyon ve bununla ilgili bir prokavosyon hazırlamışlar gibi geliyor."
Olayların, "çözüm sürecini baltalamaya yönelik" olduğunu öne süren Paker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi ki şunu diyemeyiz, 'oraya gelen binlerce kişi provake oldu'. Oradaki olaylardan etkilendikleri için protesto etmek istemişlerdir. Bir kısmı da bugünkü iktidarın karşıtı olduğundan, bu iktardan kurtulmak istemektedirler. Onların kendi hayat görüşüne göre, iktadara karşı bir harekette yer aldılar diye düşünüyorum ama hareketi başlatan bir provokatif organizasyondur. Süreci baltalamak için olma ihtimali çok yüksek. Tabi bunları tam olarak bilmediğim için ihtimal diyorum. Yani böyle bir şey bu sürecin başarıya ulaşmasını istemeyenler için son bir çıkış yolu gibi geliyor. Onun için organize provakosyon yapıldı diye düşünüyorum."
Çözüm sürecine karşı olanların Taksim'deki olayları desteklediğini savunan Paker, "İktadara olan hoşnutsuzluklarını belirtmek üzere bu işe dahil oldular. Yani seçim sandığında yapacaklarını bir şekilde meydanlarda yapmaya çalıştılar. Zaten provakasyonu organize edenlerin hedefi de oydu" diye konuştu.