Gündem Aileye devlet koruması, 67 kişi gözaltında

Aileye devlet koruması, 67 kişi gözaltında

02.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kayseri’nin Danişmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu İ.A’nın (26) amcasının kızı 7 yaşındaki Suriyeli M.A.’ya cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aileye devlet koruması, 67 kişi gözaltında

Gözaltına alınan İ.A., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Çocuk ve ailesi ise koruma altına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgede Suriye uyruklulara ait ev, iş yerleri ve araçlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle 67 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yerlikaya, olaylar sonrası sosyal medyadan provokatif paylaşımlar yapılan 63 hesaba da soruşturma açıldığını açıkladı, “Nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Provokasyona tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, provokatif amaçlarla ve nefret söylemleriyle sokaklarda ve sosyal medyada ülkede kargaşa çıkarmaya, milli politikaları zayıflatmaya çalışanların asla amaçlarına ulaşamayacaklarını vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletin arasına nifak tohumları ekmek isteyenlerin amacına ulaşamayacağını ifade etti. Tunç, yaptığı açıklamada, “Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, kanunlar çerçevesinde gerekli cezaları uygulamaktadır. Aziz milletimiz, sağduyulu davranarak ülkemizi karıştırmak isteyenlere asla müsaade etmeyecektir” ifadelerini kullandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da açıklamasında, “Suriyeli sığınmacılar üzerinden kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava ve gerilimin artışına sebep olan provokasyonlar yakından takip edilmektedir” dedi.