GündemAbdüllatif Şener’in oğlu anneannesini neden vurdu? Kapıyı açar açmaz ateş!

Abdüllatif Şener’in oğlu anneannesini neden vurdu? Kapıyı açar açmaz ateş!

02.08.2024 - 06:42 | Son Güncellenme:

Eski bakanlardan Abdüllatif Şener’in, anneannesi Leyla Çetiner’i öldüren oğlu Bedirhan Şener, psikiyatri hastanesine sevk edildi. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen Şener’in cezai ehliyeti olup olmadığı araştırılacak.

Eski bakanlardan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener (42), önceki akşam anneannesi Leyla Çetiner’i (80) silahla öldürmüştü. Gözaltına alınan Bedirhan Şener, dün sabah saatlerinde adliyeye getirildi.

Haberin Devamı

Şener hakkında, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol ve yurt dışı yasağı uygulandı.

Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen ve adli tıp doktoru muayenesinden geçen Bedirhan Şener’in, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’ne sevk edilerek, üç hafta süreyle gözetim altına alınmasına karar verildi. Gözetim süresinin uzatılıp uzatılmayacağına raporun hazırlanmasının ardından karar verilecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada da “İlgili sağlık kurumundan gözlem süresinin sonunda şüphelinin işlediği iddia olunan suçtan dolayı fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılayamadığı hususunda rapor düzenlenmesinin istenilmesine karar verilmiştir” denildi. 

Haberin Devamı

CEZAEVİNE GİDEBİLİR 

Şener’in ifadesi alınamazken, ev aramasında çok sayıda psikiyatri ilacı bulunduğu belirtildi. Olayla ilgili cinayet davası açılacağı, rahatsızlığının tedavi edilebilir düzeyde olması halinde Şener’in, hakkındaki hükmün tutuklamaya çevrilerek cezaevine gönderileceği öğrenildi.

‘KAPIYI AÇAR AÇMAZ ATEŞ ETMEYE BAŞLAMIŞ’

Abdüllatif Şener, konuyla ilgili yaptığı açıklamada oğlunun bazı sorunların yanı sıra uzun süre işsiz kalması nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını belirterek “Meclis personeli olarak parti grubunda çalışırken en düşük maaşla Meclis kadrosuna alınmasını bazı medya mensupları şahsımla hesaplaşmanın bir aracı haline dönüştürünce, bu durum onun psikolojik sorunlarını ağırlaştırmıştır” ifadelerini kullandı.

Sağlık durumunun iyi olmaması ve telefonlara cevap vermemesi nedeniyle eşi Berrin Şener ve kayınvalidesi Leyla Çetiner ile oğlunun dairesine gittiklerini kaydeden Şener, olayı şöyle anlattı:

‘ANNEANNESİNİ SEVERDİ’

“Ben arabayı park etmekle meşgulken eşim ve annesi oğlumun dairesine çıkmışlar, zile basmışlar. O ise kapıyı açar açmaz karşısına ateş etmeye başlamıştır ve söz konusu müessif olay meydana gelmiştir. Oğlum anneannesini çok severdi.”
Olayla ilgili konuşan komşu Vedat Birgören ise Bedirhan Şener’i tanıdığını belirterek “Kimseye pek zararı yoktu. Silah babasına aitmiş, oğlu haberi olmadan silahı almış” dedi.