Gündem AB OFİSİ EYLEMCİLERİ SERBEST

AB OFİSİ EYLEMCİLERİ SERBEST

26.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Ortaköy’deki AB Merkezi İstanbul Ofisi’ne girmek isterken polisin biber gazlı ve coplu müdahalesi sonucu gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 12 kişi serbest bırakıldı

AB OFİSİ EYLEMCİLERİ SERBEST

İşçi Partili yaklaşık 80 kişilik grup, iki gün önce İşçi Parti (İP) Genel Başkanı ve Birinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklanmasını protesto etmek için Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği’nin Ortaköy’deki AB Merkezi İstanbul Ofisi’ne girmek istemiş bunun üzerine polis ekipleri, grup üyelerine cop ve biber gazı ile müdahale etmişti. Yaşanan arbede sonunda İşçi partili olduğu belirlenen 12 kişi gözaltına alınmıştı.
Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 12 kişi, dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 12 kişiden 4’ü savcılık sorgularının ardından serbest kalırken, 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 14 Sulh Ceza Mahkemesi tarafından sorgulanan 8 kişi de mahkemece serbest bırakıldı. Adliye çıkışında bekleyen İşçi Partili bir grup ise serbest kalanları alkışlarla karşılarken AK Parti aleyhine slogan attılar.

Haberin Devamı

İP’li 23 kişi serbest
Oda TV bağlantılı Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi (İP) ve Ulusal Kanal’da yapılan aramalar ve tutuklamaları protesto etmek isterken gözaltına alınan İP üyesi 23 kişi, serbest bırakıldı. İP üyesi 23 kişi, önceki gün, hafta içinde Ankara ve İstanbul’da Oda Tv bağlantılı Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan baskınları ve sonrasında gelen tutuklamaları protesto etmek için ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yapmak istemişti. Önlem alan Çevik Kuvvet polisi, ABD Büyükelçiliği önündeki eylem sırasında 23 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 23 kişi, dün Çevik Kuvvet ekipleri eşliğinde Ankara Adliyesi’ne getirildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan 23 kişi, serbest bırakıldı. 23 kişinin, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına Muhalefet” suçundan adliyeye sevk edildikleri öğrenildi.
ANKARA Milliyet