Gündem30 gün yaşamak için mücadele verdi! Tabut küçük acı büyük

30 gün yaşamak için mücadele verdi! Tabut küçük acı büyük

09.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tekirdağ’da maruz bırakıldığı cinsel istismar sonrası yaşamını yitiren 2 yaşındaki Sıla bebek dün son yolculuğuna uğurlandı. Sıla’nın teyzeleri ayakta durmakta güçlük çekti. Bebeğin teyzesi, ‘Benim kızıma caniler, kansızlar kıydı’ diyerek gözyaşı döktü.

Tekirdağ’ın ilçesi Malkara’da cinsel istismar sonucu 30 gündür hastanede yaşam mücadelesi veren 2 yaşındaki Sıla bebek, önceki gün yaşamını yitirdi. Bebeğin cenazesi dün sabah saatlerinde ailesi tarafından morgdan alınarak, Altınova Mahallesi’ndeki yakınlarının evine helallik için götürüldü. Bebeğin cenazesi daha sonra mahalledeki Yeni Cami’ye getirildi.

Haberin Devamı

‘CANİLER, KANSIZLAR’

Sıla’nın teyzeleri tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı dökerken, tabutu kucağına almak isteyen teyze Aslı Tatar, “Onu hep taşıdım yine taşırım. Nasıl kıydılar yavruma. Benim kızıma caniler, kansızlar kıydı.

Saçının teline kurban olurum” dedi. Tatar, Sıla’nın annesi Bakiye ile ilgili “O bizim kız kardeşimiz değil. Öyle kanı bozuk bir kız kardeşimiz yok. Bırakın bu aileyi, bu sülalede yok öyle biri. Müebbet alsın” diye konuştu. Tabutun başına giden minik Sıla’nın dedesi ise gözyaşı dökerek tabutu öptü. Cenazede fenalaşan bebeğin akrabalarını sağlık ekipleri güçlükle sakinleştirirken, törende bulunan Kadın Dayanışma Platformu üyesi kadınlar, ellerinde “Sıla bizim kızımız” dövizleri taşıdı. Cenazeye, bebeğin dedesi Latif Güler, teyzeleri Aslı Tatar ve Elif Akyüz, ailenin yakınları ile Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün katıldı.

Haberin Devamı

‘SENİ KORUYAMADIK’

Bebeğin cenaze namazını kıldırmak üzere gelen İl Müftüsü Mustafa Soykök helallik isteyerek, “Ben hepiniz adına helallik isteyeceğim. Sıla bebeğimiz ne olur bizleri affet, seni koruyamadık” dedi. Minik kızın cenazesi, kılınan namazın ardından Yenişehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ailenin avukatı Ahmet Berksoy da “Sürecin takipçisiyiz. En ağır cezayı almalarını sağlayacağız” dedi.

5 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan anne Bakiye Yeniçeri (25), dini nikahla yaşadığı Sanlı Ö. (57), komşusu Kani A. (32) ile bebeğin bırakıldığı komşunun çocukları G.A. (14) ve K.A. (13) tutuklandı.

30 gün yaşamak için mücadele verdi Tabut küçük acı büyük

DEDESİNİN SOYADI YAZILDI

Sıla Yeniçeri’nin cenazesinin toprağa verildiği Yenişehir Mezarlığı’ndaki mezarının başına dikilen tahtaya, dedesinin soyadı olan “Güler” kullanılarak “Sıla Güler” yazıldı.