Gündem2018 hac kuraları ne zaman çekilecek hac kayıt sorgulama işlemi nasıl yapılır

2018 hac kuraları ne zaman çekilecek hac kayıt sorgulama işlemi nasıl yapılır

02.05.2018 - 16:50 | Son Güncellenme:

2018 yılı içerisinde hac görevini icra edecek kişiler, çeşitli seyahat acenteleri tarafından yapılan kura sistemine katılmaktadır. Mekke ve Medine ziyaretlerinin gerçekleştirileceği bu ziyaretlere genellikle 60 yaş üstü insanlar katılmaktadır. Peki, 2018 yılında hac kuraları ne zaman çekilecek, hac sorgulama işlemi nasıl yapılır, hac kurasının kuralları nelerdir?

2018 hac kuraları ne zaman çekilecek hac kayıt sorgulama işlemi nasıl yapılır

2018 hac kurasının kuralları nelerdir?

Haberin Devamı

Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hac gezisi için kuralar yapılmaktadır. Bu kuraların kuralları arasında en çok dikkat çeken madde, önceki yıllardan beri ziyareti gerçekleştirmek için bekleyen ve bu yıl içinde tekrar kaydedilen adayların haklarının gasp edilmemesi için kura çekiminde yıllara göre kat sayı uygulamasının yapılmasıdır. Buna göre hacı adayların ardı ardına girdiği kura sayıları çarpılarak elde edilen rakam kura sonuçlarına eklenmektedir.

2018 hac kuraları ne zaman çekilecek?

Her yıl düzenli olarak yapılan hac kuraları bu yıl 1 Şubat Perşembe saat 11:00'da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Kuraya katılanlar arasında haksızlık olmaması açısında elektronik ortamlarda kura çekimi yapılmaktadır. Sonuçlar ise kamuya ve basına açık olarak yapılmaktadır. Hacı adayı olan kişiler gelecek sene yine tahminen aynı zamanlarda kuraya tabi tutulacaktır.

Haberin Devamı

Hac kayıt sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Hac kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar, hac sonuçları için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi web sitesini ziyaret etmelidir. Sitenin ana sayfasında hac sonuçlarının açıklandığına dair bir ibare bulunmaktadır. Bu ibareye tıklayarak hacı adayları gerekli bilgileri kutucuklara girilmelidir. Akabinde açılan sayfada, kişilerin hacca gitme durumları açıkça belirtilmiştir. Kura sonucuna göre Hacca gitmeye hak kazanan adaylar, gerekli protokolleri yerine getirmek zorundadır.

Hac kaydı nasıl yapılır?

2018 yılı içinde ilk defa hac kaydı yaptıracak olan kişiler 20 TL ön kayıt masrafını ödeyerek işe başlamalıdır. Ödeme yapılıp dekont alındıktan sonra T.C. kimlik numaraları ile kayıt işlemleri gerçekleştirilmektedir. Ön kayıtlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sitesinden elektronik ortamlarda yapılır. Talep edilen formlarda gerekli bilgiler eksiksiz ve doğru olmalıdır.