02.09.2019 - 10:52 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
ABD'nin Nevada eyaletinde bulunan Black Rock Çölü'nde, her yıl Ağustos - Eylül aylarında düzenlenen Burning Man Festivali'ne bu yıl da binlerce kişi katılıyor.
9 gün süren festival, bu yıl 25 Ağustos'ta başladı ve 3 Eylül'e kadar sürecek.
Dün, festivale adını veren ve ahşaptan yapılan "Yanan Adam" heykeli ateşe verildi. Boyu 10 metreyi aşan dev heykelin ateşe verilmesiyle alevler 20 metreye kadar yükseldi.
Merakla beklenen bu kültür ve sanat festivali'nde bu yıl heykel Yelena Filipchuk ve Serge Beaulieu tarafından tasarlandı.
Her sene olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne olan festival, önceki gün gelen bir ölüm haberiyle sarsılmıştı.
Festival katılımcılarından 33 yaşındaki Shane Billingham, ölü bulunmuştu. Ölümü şüpheli bulunan Billingham'ın ölüm nedeni, ilk belirlemelere göre uyuşturucuya bağlı karbonmonoksit zehirlenmesi olarak açıklandı.
Dünyadan ve Türkiye'den ünlü isimlerin katıldığı festival, hem ABD'nin hem de dünyanın en önemli festivallerinden biri olarak kabul ediliyor.
Jerry James ve Larry Harvey tarafından ilk kez 1986 yılında düzenlenen Burning Man, California’da bir sahilde az kişinin katılımıyla gerçekleştikten sonra gittikçe büyüdü ve bugünkü halini aldı.
Sahilden Black Rock Çölü'ne taşınan festival, katılımcılarına sunduğu geniş alanla katılımcı sayısını artırdı ve 7 güne uzatıldı.
Doğaya bir saygı duruşu niteliğindeki festival, herkesin kendini özgürce ifade etmesine de fırsat verdiği için katılımcıların moda dergilerinden fırlamış gibi duran ilginç kostüm seçimleri her yıl daha da dikkat çekici hale geliyor.