07.03.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
Suriye'de rejimi destekleyen Rusya, ülkenin kuzeyindeki Cerablus'ta Suriyeli muhaliflerin bulunduğu mevzilere 200 kilometre uzaklıktan füze saldırıları düzenledi.
Ateşlenen füzeler, Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesini hedef aldı. Söz konusu iki nokta da, Fırat Kalkanı Harekatı sınırları içerisinde yer alıyor.
Saldırılara ilişkin Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) açıklama yaptı. Muhaliflerin çatı organizasyonu SMDK, füze saldırılarında dört sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.
SMDK açıklamasında Rusya'nın üç füzeyle saldırıları gerçekleştirdiği bilgisi yer alırken, füzelerden biri bir petrol rafine tesislerini vurdu. Füzenin isabetiyle dev patlamalar meydana geldi.
Bölgenin gündüz çekilen fotoğraflarında onlarca tankerin saatler sonra bile yanmaya devam ettiği, itfaiye ekiplerinin ise alevleri söndürmeye çalıştığı yer aldı.
Rus yanlısı sosyal medya hesapları ise, iki İskender balistik füzeyle gerçekleşen saldırının görüntülerini paylaştı. Haberlere göre, füzeler Doğu Akdeniz kıyısındaki bir üsten ateşlendi.
Sosyal medya hesapları, Lazkiye yakınlarından düzenlenen saldırının Türkiye destekli muhalifleri hedef aldığını ve çok sayıda askeri ekipmanı imha ettiğini öne sürdü.
Füze saldırısında onlarca kişinin yaralandığını aktaran Anadolu Ajansı, bölgenin bir ay önce de yine benzer bir saldırıya hedef olduğunu hatırlatıyor.