12.10.2021 - 10:15 | Son Güncellenme:
milliyet.com.tr
ABD'de patlak veren skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bu seferki yaşananlar da önceki rezaletleri aratmayacak boyuttaydı. Müstehcen ilişki ağızları açık bıraktı.
Miami'de hamile bir öğretmen, 15 yaşındaki öğrencisiyle ilişkiye girdiği için tutuklandı. 41 yaşındaki öğretmen Heiry Calvi, tutuklanmasından iki gün sonra kefaletle Cumartesi günü kefaletle serbest bırakıldı.
İddiaya göre Calvi, öğrencisine WhatsApp üzerinden müstehcen fotoğraflar gönderdi, öğrenci de diğer çocuklara Calvi'yle cinsel ilişkiye girdiği videoları gösterdi. Bunun üzerine bir polis soruşturması başlatıldı.
Polis, Calvi'nin çocuğa kredi kartlarından birini de verdiğini ve ikilinin partilere birlikte katıldığını ancak diğer konuklara teyze ve yeğen olduklarını söylediğini aktardı.
Calvi'nin evli olup olmadığı veya genç çocuğun bebeğini taşıyıp taşımadığı belli değil. Polis iddialardan ilk olarak bu yıl Mart ayında haberdar oldu. Calvi'nin Cumartesi günü hapisten çıkarken karnını tuttuğu görüldü.
Polis soruşturma kapsamında gencin telefonuna el koydu ve kendisine WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafları buldu. Çocuk olayı gururla anlatırken, polis Calvi'nin suçlamalarla karşı karşıya kalması gerektiğini söyledi.
Doral Polis Departmanı sözcüsü Rey Valdes, "Bir çocuğun 'bunda sorun yok' demesine rağmen, yasal olarak böyle bir şeye rıza verme yetkisi yoktur. Sorumluluk yetişkinde" dedi.
Calvi, ahlaksız saldırı; reşit olmayanlar için zararlı elektronik iletim; bir iletişim cihazının yasa dışı kullanımı; çocuk ihmali; otorite figürleri tarafından öğrencilere karşı suçlar ve okul mülkünde suça katkıda bulunmakla suçlanıyor.
Calvi, Cumartesi günü kefaletle serbest bırakıldıktan sonra, hapisten çıkarken yüzünü kapatmaya çalıştı. Duruşmanın ne zaman görüleceği ise henüz belli değil.
Teksaslı bir kadın, 15 yaşındaki bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğunu kabul ettikten sonra hapis cezası yerine denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı. Cezanın bu kadar hafif olmasına tepki yağdı.
31 yaşındaki Amanda Bush, Mayıs ayında bir çocuğa ikinci derece ağır cinsel saldırı yapmaktan suçlu bulundu. Çarşamba günü, Yargıç Susan Kelly savunma anlaşmasını onayladı ve Bush'u 10 yıl ertelenmiş denetimli serbestlik cezasına çarptırdı.
Waco Tribune-Herald'ın haberine göre Bush ayrıca hayatının geri kalanında seks suçlusu olarak kayıt yaptırmak zorunda kalacak. Duruşmada hüküm giymiş olsaydı, Bush 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirdi.
Eylül 2018'de, o zamanlar 28 yaşında olan ve erkek arkadaşıyla uzun bir ilişkisi olan Bush, sabah karşı otomobilin içinde 16 yaşındaki bir çocukla park edilmiş bir arabada otururken bulundu.
Otomobilde uyuşturucu da bulundu. Mahkeme belgelerine göre Bush, çocuğun 18 yaşında olduğu ve bir ilişkisi olmadığı konusunda polise yalan söyledi. Daha sonra kadın, çocuğun 16 yaşında olduğunu bildiğini ve cinsel ilişki içinde olduklarını itiraf etti.
Polis tarafından sorguya alınan kurban, Bush ile ilişkiye girdiğini doğruladı. Soruşturma sırasında, Bush'un gençle ilk ilişkisinin henüz 15 yaşındayken yaşandığı ortaya çıktı. Teksas'ta yasal rıza yaşı 17.
Bush'un avukatı, kadının eylemlerinin sorumluluğunu kabul ettiğini söyledi. Son sosyal medya paylaşımları, Bush'un geçen yıl erkek arkadaşıyla evlendiğini, bir fast-food restoranında yönetici olarak işe girdiğini, biz kız bir de erkek çocuk annesi olduğunu gösteriyor.
Bu hafta ABD'nin Alabama eyaletindeki bir lisede öğretmenlik ve amigo grubuna koçluk yapan Carrie Cabri Witt, iki erkek öğrenciyle cinsel ilişkiye girince büyük bir rezaletin ortalığa saçılmasına yol açtı.
Witt, Mart 2016'da 17 ve 18 yaşlarındaki iki öğrenciyle cinsel ilişkiye girmekle suçlandığında Decatur Lisesi'nde tarih, psikoloji ve sosyal bilgiler dersleri veriyordu. 47 yaşındaki Carrie Witt, Mart ayının sonlarında, duruşmaya çıkmasından sadece birkaç saat önce öğrencisiyle ilişkiye girdiğini kabul etmişti.
Morgan County savcıları, suçunu kabul etmesi karşılığında 2016'da 17 ve 18 yaşlarında iki erkek çocukla seks yapmakla suçlanan Witt'e karşı ikinci bir suçlamayı düşürmeyi kabul etti. Tutuklanıp cezaevine gönderildikten sonra uzun bir yasal mücadeleye girişen ve olayı yüksek mahkemeye taşıyan öğretmen Witt, üç yılın ardından bir ilişkisinden suçlu bulundu. Savcılık, anlaşma karşılığında ikinci suçlamayı düşürdü.
47 yaşındaki Carrie Witt Perşembe günü on yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak yalnızca bir buçuk yılını parmaklıklar ardında geçirecek ve ardından bir topluluk düzeltme programında 18 ay daha geçirecek.
Duruşmadan sonra memurlar tarafından devlet hapishanesine nakledilmek üzere minibüse götürülürken görüntülenen Witt, son derece üzgün gözüküyordu ve muhabirlerin sorularını cevaplamayı reddetti. Lise öğretmeni, cezasının geri kalanını ise denetimli serbestlikle çekecek. Geçtiğimiz Perşembe günü mahkemeye çıkartılan Witt, yaptıkları için gözyaşları içinde özür diledi.
Dail Mail gazetesinin aktardığına göre kadın, "Utanıyorum. Kendimden hiç bu kadar utanmadım" ifadelerini kullandı. Witt'in seks yaptığı eski öğrencilerinden biri, yargıca ilişkilerinin rızaya dayalı olduğunu söyleyerek kadını savundu. Witt'in avukatı Robert Tuten, müvekkilinin bu davanın kendisine getirdiği mali ve duygusal yük nedeniyle federal bir temyiz başvurusunda bulunmamaya karar verdiğini söyledi.