14.06.2016 - 11:44 | Son Güncellenme:
Havuçlu kabak çorbasıBeyti kebabıYoğurtlu buğdaylı semizotu salatasıMuhallebili kadayıf pastası
Havuç ve kabakları bir kapta rendeleyin. Rendelediğiniz kabak ve havuçlarıgeniş bir tavaya alıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip soteleyin.Tencerenin içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. Eriyen tereyağınıa 2 yemek kaşığı un ilave edip kavurun.Sütü ilave dip iyive karıştırın. Azar azar çorba kıvamına gelene kadar sıcak su ilave edin. Çorba kaynamaya başladıktan sonra sotelenmiş havuç ve kabakları ekletip karıştırın. En son tuz ve karabiber ekleyin.Servis etmek için üzerine kıydığınız dereotuyla ilave edebilirsiniz.
yarım kilo kadar kıyma 1 tane hazır yufka 1 tane orta büyüklükte soğan maydanoz 1 yemek kaşığı galeta unu1 tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağı kadar file antep fıstığı (isteğe bağlı)kimyontuz karabiberDomates sosu için;1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2-2,5 yemek kaşığı tereyağı yarım çay bardağı su
Kıymayı derin bir kaba alın ve üzerine rendelediğiniz soğanı, ince ince kıydığınız maydanozu ve galeta ununu ilave edip yoğurun. Sonra üzerine antep fıstığını ve biber salçasını ekleyip yine yoğurun. En son tuz, karabiber ve kimyon ile son bir kez daha yoğurun. Köfte harcını iki eşit parçaya ayırın ve 1 yufkayı ikiye bölün. Yufkanın bir parçasını tezgaha serin ve biraz sıvıyağ ile yağlayın.Uzun olan kısma rulo yaptığınız köfte harcının yarısını yerleştirip kenar kısımlarını içeri katlayıp rulo yapın. Elinizdeki köfteli ruloyu eşit parçalar halinde takriben 3'er santim olarak kadar kesin. Dİğer yufka ve harcı da aynı şekilde rulo yapıp kesin.Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin ve beyti kebabını içine sıralayın. Önceden 175 derece ısıttığınız fırında 20-25 dakika boyunca pişirin. Domates sosu için;Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine sıvıyağ ve domates salçası ekleyip karıştırın. Sosun kıvamını açmak için biraz biraz su ilave edip kıvamın yoğunluğunu azaltabilirsiniz. Fırından çıkardığınız beyti kebabını fırında çıkarıp üzerine domates sosu ilave edin.Servis için yoğurt ile lezzet katabilirsiniz.
1 demet semizotu 2 tane orta büyüklükte salatalık2 çay bardağı buğday 2 su bardağı yoğurt zeytinyağıtuz
Buğdayı tencereye koyup su ile yumuşayana dek pişirin. Pişince süzüp soğuması için bekletin.Semizotlarını büyük büyük doğrayın ve süzüp büyük bir kaba alın. Semizotlarının üstüne buğdayı, küp küp doğradığınız salatalıkları, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın ve servis edin.
200-250 gram kadayıf 1 su bardağı kadar toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı ceviz içiMuhallebesi için; yarım litre süt 1 çay bardağı un 1,5-2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı toz şeker 1 tane yumurtanın sarısı 1 paket vanilya yarım paket toz kremşanti
Hazır fırınlanmış kadayıfı elinizle parçalara ayırın. Geniş bir tavaya tereyağı koyup eritin ve üzerine kadayıfları ekleyip rengi değişene dek kavurun. Kadayıfların üzerine toz şeker ilave edin, karıştırmaya devam edin. Bir iki dakika sonra ocaktan alın ve ayrı bir kapta soğumaya bırakın.