13.06.2016 - 11:20 | Son Güncellenme:
Yayla çorbasıKöfteli islim kebabıKözlenmiş kırmızı biber salatasıLokma tatlısı
2 su bardağı yoğurt2 su bardağı su2 çay bardağı un2 çağ bardağı piriçEkstradan 5 su bardağı su tuzSosu için;1 tatlı kaşığı nane1 tutam pul biber1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine 2 bardak suyu ilave edip orta ateşte haşlayın.Bir kaba un ve yoğurt koyup iyice karıştırın. Bu karışımı tencereye koyun orta ateşte pişirmeye başlayın.İçine haşladığınız pirinci ilave edin ve kaynatana kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tuz ilave edip bir taşım olacak kadar kaynatın.Sosu için;Tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin.Üzerine nane ve pul biber ekleyip 1-2 dakika karıştırın.Hazırladığınız sosu çorbaya ilave edip karıştırın.
1 paket cızbız köfte 3 tane orta büyüklükte köfte12-15 tane kiraz domates 1 tane çarliston biber2 yemek kaşığı sıvı yağtuz karabiber
İyice yıkadığınız patlıcanları soymadan önce ortadan uzunlamasına bölün.Sonrasında patlıcanları yaklaşık bir parmak kalınlığında enlemesine bölün.Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştiri ve patlıcanları yan yana dizin. Bir fırça yardımıyla patlıcan parçalarının üzerini sıvı yağ ile yağlayın. Yağladığınız patlıcanların üzerine tuz ve karabiber serpiştirin ve fırında 10-12 dakika pişirin. Cızbız köfteleri teflon tavada kızartın. Fırından çıkardığınız patlıcanları teker teker içine köfte tanelerinden birini yerleştirip sarın.Üstüne küf halinde doğradığınız çarliston biberler ve onun üzerine de yarıya böldüğünüz kiraz domateslerden birer tane yerleştirip kürdanla tutturun. Hazırladığınız patlıcanlı köfteleri geniş bir köfteleri yan yana yerleştirin.Tencereye 1 bardak sıcak su ekleyin ve kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirin.Köfteli islim kebabınız servise hazır.
3 tane orta büyüklükte kırmızı biber1 tane küçük diş sarımsak2 yemek kaşığı tulum peyniribirkaç damla limon suyuzeytinyağı
Közlediğiniz kırmızı biberleri orta büyüklükte küp küp doğrayın. Bir kaba dövdüğünüz sarımsağı, limonu ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.Közlediğğiniz biberlerin üzerine tulum peynirini serpip bunun üzerine de hazırladığınız zeytinyağlı karışımı gezdirin.
6 su bardağı un 4 su bardağı su 2 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şekerbir tutam tuzŞerbeti için;3 su bardğaı şeker3 su bardağı su 1 dilim limon
Şerbeti için şeker, su ve limonu bir tenereye alın ve kaynamaya bırakın. Çok koyu kıvama gelmeden ocaktan alıp soğumaya bırakın. Lokma için, bütün malzemeleri bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Hamur kıvamı kek kıvamı gibi olmalıdır. Yaklaşık 1 saat hamurun mayalanması için bekletin.Tencereye yap koyup kızdırın. Hamurdan küçük küçük parçalar alıp kızgın yağa atın.Kızaran hamurları sık sık karıştırın. Kızaran lokmaları yağdan alıp soğuk şerbete atın ve şerbetin içinde birkaç dakika bekletin. Lokma tatlınız servise hazır.