07.06.2016 - 10:26 | Son Güncellenme:
Tel şehriye çorbası Hasanpaşa köftesiHavuçlu kabak salatası
1 su bardağı tel şehriye 4 su bardağı su1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tutam nane1 çay bardağı sıvı yağtuz
Yağı tencereye koyup ısıtın. Üzerine salça ve ve ince ince doğradığınız naneyi ekleyip kavurun. Karışımın üstüne su ilave edip kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ekleyin. En son tuz ekleyip piştikten emin olduktan sonra ocağın altını kapatın
Köfte için;yarım kilo kıyma 1 tane orta büyüklükte soğan2 dilim kadar bayat ekmek içi1 tutam maydanoz2 diş sarımsak 2 tane orta büyüklükte domateskırmızı bibertuz karabiberkaşar peyniriPüre için;4 tane orta büyüklükte patates1 yemek kaşığı tereyağ 1 çay bardağı süt tuz
Köftenin yapılışı;Soğan ve sarımsakları rendeleyin.Domateslerden birinin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Maydanozları ince ince doğrayın. Ekmek içini rondodan geçirin.Tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice harmanlanana kadar yoğurun.2 tane domatesi dilimleyin ve fırın kabına yan yana gelecek şekilde yerleştirin.Yoğurdunuzdan hemen hemen avuç içi kadar parçalar alıp ortalarına çukur açıp domateslerin üstüne koyun. Her köftenin ortasındaki boşluk kısmına birer parça kaşar peyniri koyun. Sıvı yağ ekleyerek 200 derece fırında pişirin. Pişen köftenin üstüne püre ilave ederek servis edin.Pürenin yapılışı;Patatesleri soyup iri parçalar halinde doğrayıp haşlayın. Haşlanan patatesleri süt, tereyağı ve tuz ekleyerek rondodan geçirin.
3 tane orta büyüklükte havuç 1 tane orta büyüklükte kabak2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirkekırmızıbiber tuz
Havuçları ve kabağı yıkayıp rendeleyin.Ayrı ayrı kaplarda sıvı yağ ile birkaç dakika soteleyin. Ateşten alıp bekletin.Ceviz içi, yoğurt, sirke, sarımsak, tuz ve kırmızı biberi ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın. Süslemek için üstüne ceviz ve maydanoz ekleyebilirsiniz.