Dünyanın her ülkesinin kendine özgü değişik yemek alışkanlıkları ve damak tatları var. Bu alışkanlıkların bazıları ise herkese o kadar da çekici gelmeyebiliyor. Çin'de popüler bir kahvaltı olan Yüzyıl Yumurtası rengi ve tadıyla pek de cezbedici değil... Barbeküde kızartılan kobaylar - Güney Amerika Meksika'nın işkembe çorbasını andıran Menudo çorbası. İnek midesi ve acılı baharatlar eşliğinde sunuluyor... Türk mutfağındaki kelle-paçanın bir benzeri olan Paya Hindistan'ın kahvaltı kültürünün önemli bir parçası. Huitlacoche, yani mısır mantarı Meksika'nın sevilen kahvaltılarından... Avustralya'da Aborjin mutfağının örneklerinden olan timsah embriyosu... Filipinler'de oldukça popüler olan Balut yumurtadan çıkmasına kısa bir süre kalan ördek embriyosu... Balut, kahvaltı ve diğer öğünlerde sıkça tüketiliyor İngiltere İran Küba Polonya İspanya Fas Hawaii İsveç İzlanda Portekiz Avustralya Brezilya İtalya Danimarka Filipinler Alaska Almanya Amerika Fransa Hindistan İskoç kahvaltısı Tayland Arjantin İrlanda Kanada Meksika Vietnam Peru Bolivya Mısır Japonya Çin Moğalistan Belize Macaristan Kore Pakistan Estonya Ürdün Venezüella Kolombiya Gana Bahama Kosta Rika Türkiye