28.11.2019 - 16:13 | Son Güncellenme:
Namibiya'da bulunan Namib Çölü dünyanın en büyük çöllerinden biri olarak biliniyor. Uçsuz bucaksız bir çöl Namib'de kaderine terk edilmiş yerler de bulunuyor.
Bunların biri de Kolmaskoppe. 1908 yılında Alman demiryolu işçileri için kurulan bu küçük yerleşim sonrasında kaderine terk edildi. Bir dönem dünyanın en önemli pırlanta arazisi olan bölge günümüzde hayalet kasaba görünümünde.
Hindistan'ın yanı başında bulunan ada ülkesi Sri Lanka, doğa güzellikleriyle dikkat çekiyor. Geçmişi çok eskilere dayanan bir yerleşim yeri olan Sri Lanka tarihiyle de ünlü.
Sigiriya, Sri Lanka'nın tarihi kalelerinden bir. Ancak günümüzde bir harabe görünümünde. 182 metre yükseklikteki bir tepede bulunan Sigiriya Kalesi, milattan sonra 5. yüzyılda inşa edilmiş bir yapı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Sigiriya, Sri Lanka'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.
Sahra Çölü'nün kuzeyinde bulunan Thamugadi eski bir Roma yerleşimi. Uçsuz bucaksız çölün ortasında bulunan Thamugadi sahip olduğu görsel zenginliğiyle dikkat çekiyor.
Roma İmparatoru Trajan döneminde yani milattan sonra 2. yüzyılda inşa edilen Thamugadi, 8. yüzyılda kaderine terk edildi ve sonrasında da harabe görünümüne büründü.
Kmer İmparatorluğu'nun merkezi olan Angkor 70 tapınağın da bulunduğu yüzlerce hektarlık alana yayılan bir antik yerleşim.
Günümzüde Kamboçya'nın en çok ziyaret edilen yeri olan Angkor, 15. yüzyılda terk edildi. Aradan yüzyıllar geçtikten sonra da Fransız kaşif Henri Mouhot tarafından fark edildi.