28.11.2019 - 12:11 | Son Güncellenme:
Farklı girişimci grupların rekabet ve dostluk çerçevesinde birbirleriyle yarıştıkları ve aynı zamanda ticari hayatı yaşatan Big Bang Start-up Challenge 28 Kasım günü başladı. Katılımcıların, yatırımcıların ve girişimcilerin farklı kazançlar elde ettiği etkinlikte birbirinden farklı projeler ortaya çıktı.
Milliyet, 250 bin TL değerindeki ödülünü; Gamitive, image4io, Ludens Robo Advisory, Moblobi ve Torever'a verdi.
Küresel ölçekte kısa film yayıncısı. Maksimum 40 dakika süren kısa filmleri 24 dilde altyazılı olarak tüm dünyada yayınlıyorlar. Yola başlangıç noktaları; kendi kısa filmlerini yaparak başladılar ve daha sonra festivaller dışında yaşadıkları yayın problemi nedeniyle, ortaya çıkan bir proje. Cineshort 6 kişilik bir ekipten oluşuyor. Ekip avukat, yazılımcı, içerik alımcısı ve halkla ilişkiler uzmanı gibi farklı meslek kollarından uzmanların birleşiminden oluşuyor. Cineshort hali hazırda bine yakın filmi, mobil uygulama üzerinden tüm dünyada yayınlayacaklar. Eserlerin devamlılığı için, elde edilen gelir, yönetmenlerle paylaşılacak.
2018'in Mayıs ayında ortaya çıkan ve 2018'in Şubat ayında ürünlerini piyasaya sunan firma, genel anlamda besin takviyesi sağlayan gazlı ve gazsız içecek üretiyor. Unogo'nun patentli ürünleri; piyasada öne çıkan ve farklı bir noktaya gelmelerini sağlayan baş etken oldu. Unogo piyasaya sunduğu içeceklerle; kansızlık, vitamin ve demir eksikliği gibi çeşitli rahatsızlıkların önüne geçmeyi hedefliyor.
Evana; telefon üzerinden oda sıcaklığını kontrol etmeye yarayan, akıllı kalorifer vanası. Evde bulunan tüm odaların sıcaklık takvimini sağlanmasını ve dijital olarak kolaylıkla, ev ve oda sıcaklığını ayarlamaya yarayan bir ürün. TÜBİTAK desteği ile yola çıkan Evana, eski tip vanaların yerini alıp, tüm evlere teknoloji sokmayı hedafliyor. Amazon Almanya ve İngiltere üzerinden satış hedefi olan firma, şu an Avrupa, Rusya ve Türkiye odaklı olduğunu açıkladı.
Doktorların klinik takibini ve hastalarında doktorlarına ulaştıkları bir platform olarak öne çıkıyor. 2010 yılında faaliyete geçen platform, 2018 yılında yedi buçuk kat büyüdü. Bulut Klinik sisteminde, bin iki yüzden fazla kayıtlı klinik bulunuyor. Bu kliniklerin yanında Bulut Klinik, bugüne kadar üç yüz on beş binden fazla hastaya hazmet sağladı ve yüz yirmi beş bin online reçete yazdı. Doktorlar kendi özel muayenelerinde Bulut Klinik kullanarak, internet üzerinden de hastalara yardımcı oluyor. Türkiye'de aktif olarak kullanılan sistem yakın bir tarihte Kırgızistan ve Azarbeycan'da da devreye girecek.
Teknoloji ve dijital dünyayı birleştirerek en kolay şekilde, son kullanıcıya aktarmayı hedefleyen bir internet sitesi olarak öne çıkan Moblobi, sosyal medyada otuz binden fazla takipçiye sahip. Moblobi'nin öne çıkmasındaki ana sebep; isteyen herkesin bir köşe açarak, takip ettiği konuyu yazabilmesi. Yani kısacası, Moblobi'de herkes yazar olabiliyor ve herkes kendinden bir parça bulabiliyor.
Farklı oyun şirketlerinde çalışan ve daha sonra o şirketlerden ayrılan kişiler tarafından kurulan Gamitive, oyun ve teknoloji alanındaki firmaların reklam bölümünü hedef alıyor. Gamitive, geliştirdikleri yeni bir algoritma sayesinde firmaların ihtiyacı olan reklam içeriklerini bir kaç dakikada elde edebiliyor.
Fanus anlamına gelen Lykta, topraksız tarım teknolojisini temsil ediyor. Gelecekte fanusların içerisinde tarım yaparak, sağlıklı bitki yetiştirmeye olanak sağlıyor. Cihazların içerisinde bitkilerin sağlığını bozacak etkenler olmadığı için, verimli ve sağlıklı besinler üretiliyor. Tüm bunların dışında mevsimden bağımsız istenen tüm sebze ve meyvelerin üretimine olanak sağlıyor.
Farklı ülkelere gitmek isteyen kişilerin kullanmaktan zevk alacağı Trevor, içerisinde farklı seyahat planlamaları sunuyor. Farklı ülkeleri gezmeyi seven kişiler için tasarlanan Trevor, içinde bulundurduğu seyahat planları ve seçenekleri sayesinde kişiye özel tatil yapmaya olanak sağlıyor.
Finans konusundaki bilimsel yöntemleri pratik bir hale dönüştüren Ludens Robo, profesyonel ve bireysel yatırımcılar için 2014 yılından beri hizmet sağlıyor. Mobil ödüllü finansal bir modellemeye dayalı sistem kullanan Lodens Robo, kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde bu hizmeti sunuyor.
Yeni nesil araştırma ve pazarlama platformu olarak öne çıkan Pollective, mobil kullanıcıları hedefleyerek ağını genişletiyor. Bilgiye herkes için ulaşılabilir bir hale getirmeyi hedefliyorlar ve Facebook'un yayına aldığı View Points'i daha kapsamlı bir şekilde Türkiye'de aktif hale getirdiler.
5 kişilik ekipten oluşan Waste Heroes, ürettkleri akıllı bir makine sayesinde Türkiye ve dünya genelindeki geri dönüşüm maliyetini azaltıp, 2020'de başlayacak ulusal depozito sisteminin çözüm ortaklarından biri haline gelmeye çalışıyor.
Çeşitli sahne oyunlarının daha çok kitleye ulaşmasını sağlama amacıyla kurulan Sahne Online, etkinlikleri kayda alarak, uygulama üzerinden izleyicilere ulaştırıyor. Geliştiriciler Sahne Online'ı Netflix'in sahne sanatları versiyonu olarak özetliyor.
Bilimix'in amacı, Türkiye'deki eğitim kalitesinin artması ve çocukların bilgiyi yaşayarak öğrenmesini sağlamak. Tasarladıkları eğitim setlerini parçalar halinde gönderiyorlar ve çocuklar eğlenerek öğreniyor. Mart ayından beri faaliyet gösteren Bilimix, ilköğretim üçüncü ve dördüncü sınıflara yönelik eğitim setleri hazırlıyor. İlerleyen zamanlarda ise tüm ilkokul çocukları için eğitim seti hazırlamayı planlıyor.
Türkiye ve Orta Doğu'daki ilk espor altyapı platformu olan Playdecent, espor markaları ile oyuncuların tek çatı altından iletişime geçmesini sağlıyor. Ayrıca dünyadaki oyuncu güvenliğini sağlayan ilk oyuncu platformu olarak öne çıkıyor.Etkinlikle ilgili tüm gelişmeler için ayrıntılar geliyor...