27.10.2020 - 09:15 | Son Güncellenme:
DHA
Odun fırınında, meşe odununda, pişen bir yemektir.
Her yarım saatte bir kontrol edilir. Hazırlanışı yarım saat ama pişmesi 10 saat sürüyor.
Ancak çok lezzetli bir yemektir" diye konuştu.
Kağıt kebabını yiyenler, hazırlanışı zahmetli olan yemeğin tadının ise çok lezzetli olduğunu ifade etti.
Kağıt kebabı sebzelerle bütünleşen kuşbaşı etin önce ocakta sonra fırında pişirilmesi ile yapılır.
Fırına konduğunda yağlı kağıda sarılır. Kağıt kebabı adının hakkını veren bir lezzettir.
Kağıt kebabı yaparken porsiyonları önceden ayarlayabilir ve rahatlıkla kişi sayısına göre yemeğinizi ayarlayabilirsiniz.
Yarım kilo kuşbaşı dana eti, yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 adet soğan, 2 adet havuç, 1 adet patates, 1adet domates, 1 su bardağı bezelye, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı karabiber ve kekik, 1 çay kaşığı tuz.
Kağıt kebabına etleri pişirerek başlamanızı öneririz. Böylece et pişerken sebzeleri hazırlayabilirsiniz. Tenceye biraz yağ ile aldığınız kuşbaşı etleri mühürleyerek pişirin.
Etler suyunu salıp çekince kapağını kapatarak ağır ateşte pişmeye bırakın. Bu sırada patates ve havucu soyun. Yıkanmış tüm malzemeleri küp küp doğrayın. Soğanı da iri doğrayabilirsiniz. Yumuşamış ete patates, domates ve havucu ekleyin. Tuz ve baharatlarını atıp 5 dakika kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp diğer malzemeleri de ekleyin ve karıştırın. Yağlı kağıdı ikiye bölerek her kağıda bir porsiyon gelecek şekilde etli malzemeleri koyun ve kağıdı katlayarak dışarı taşmamasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin. Kağıtlarından ayırarak servis edin.