Büryan Nedir? Büryan Kebabı Nerenin Meşhur Yemeğidir?Büryan kebabı pek bilinen bir kebap çeşididir değildir. Ancak son zamanlarda büryan kebabı basında, televizyonlarda ve sosyal paylaşımlarda sıklıkla yer almaktadır. Büryan kebabı hakkında bilgi edinmek için de araştırmaya girişilmektedir. Büryan kebabı hakkında bilgileri sizin için derledik.
10 saatte hazırlanan lezzet; kâğıt kebabı!Malatya'nın lezzetlerinden olan kağıt kebabı, 10 saatte pişirilerek, hazır hale getiriliyor. Kuzu etinin yanı sıra patlıcan, domates ve biber kullanılarak yapılan ve Osmanlı'nın son dönemlerinden bu yana tüketilen kağıt kebabı, iştah kabartan lezzetler arasında yer alıyor.
Ramazan'da da vazgeçilmiyor! Erzurum cağ kebabı...Erzurum'un vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ve çeşitli baharatlarla hazırlanan 'cağ kebabı', ramazanda da iftar sofralarının vazgeçilmezi. Cağ kebabının coğrafi işaretinin Oltu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından alındığını anımsatan restoran işletmecisi Muammer Tanhaş, "Cağ kebabı için Erzurum genelinde günlük 200 civarında kuzu kesiliyor. Bu da şehrin ekonomisini canlı tutuyor" dedi.