Fırında peynirli patates
Lezzetli köy peyniri ve sebzelerle doldurulmuş patateslerle birlikte parmaklarınızı da yiyeceksiniz.
Malzemeler:
4 orta boy patates
3/4 fincan köy peyniri
1/4 fincan süt
2 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 doğranmış yeşil soğan
3-4 kaşık baharat
4-5 damla acı biber sosu
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan
Yapılışı:
Patatesleri çatalla deldikten sonra bir saat kadar 200-210 derece fırında pişirin. Çatal kolayca batıyorsa fırından çıkarın.
Patatesleri uzunlamasına ikiye bölün. Kaşık yardımıyla içini oyun. Parmesan haricindeki tüm malzemeleri karıştırın ve içini doldurun. Üzerine parmesan serpin ve 15-20 dakika daha fırında pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarın.
Haberin Devamı
Afiyet olsun