Geri Dön

Fırında levrek tarifi

Yazın balık yenmez deyip geçmeyin. Yaz aylarında çıkan levrek balığıyla yapılabilecek en güzel tariflerden biri fırında levrek...

Fırında levrek tarifi
  • 2 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet levrek balığı
2 orta boy patates
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 adet kırmızı biber
1 adet limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Fırında Levrek Nasıl Yapılır?

Fırında levrek yapımına balıkların içini güzelce temizleyerek başlayın. Sonra balığın gövdesine bıçakla çok derin olmayan bir yarık açın. Bu sayede balığın içi de güzelce pişecek.

Daha sonra doğradığınız soğanların suyuyla tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı balığın iç ve dış taraflarına sürün. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra balıkları yağlı kağıdın üzerine koyun.

Ardından tepsiye dilimlediğiniz patates, domates ve soğanları da dizin. İsterseniz tekrar tepsidekileri tuzlayın. Artık tepsiyi fırına verebilirsiniz.

Balıkları 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Balıklar pişince tepsiyi fırından çıkarın ve balıkları servis tabağına alın. Güzel bir tat katması için birkaç limon dilimiyle servis edebilirsiniz. Artık fırında levreğiniz hazır.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber