26.03.2020 - 16:55 | Son Güncellenme:
Evdeki vaktinizi kendi ekmeğinizi kendiniz yaparak değerlendirmeye ne dersiniz? Terapi niteliğinde bir tarifle boş vakitlerinizi değerlendirmekle kalmayacak aynı zamanda sofranıza sağlıklı bir ekmek koyacaksınız. İşte yapılışı!
Malzemeler:
-2 bardak un
-1 bardak ılık su
-1 tatlı kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
-Unu bir kaba alın. Mayayı, şekeri ve ılık suyu ekleyip kaşıkla karıştırın.
-Üstünü kapatıp 10 dakika bekletin.
-10 dakikanın sonunda unu ve tuzu ilave edip spatula ile yoğurun ve el sürmeyin.
-Yapışkan bir hamur elde edeceksiniz. Üstünü kapatıp 20-30 dakika mayalandırın.
-Hamur iki kat kabardıysa mayalama işlemi sorunsuz demektir.
-Kelepçeli bir kalıba hamuru boşaltın. Üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalanmaya bırakın.
-Soğuk fırına yerleştirip, fırını 200 dereceye getirin.
-Üstü pembeleşene kadar pişirin, fırından fırına pişme süresi değişebilir.
-Fırından çıktıktan sonra üstünü nemli bezle örtüp dinlendirip servis edin.