Geri Dön

Enginar tarifi

Lezzetli bir zeytinyağlı sebze istiyorsanız hem kolay tarifi hem de karaciğere büyük faydasıyla enginarı tercih edebilirsiniz.

Enginar tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 2 tane enginar
- Yarım çay bardağı küp doğranmış patates
- Yarım çay bardağı küp doğranmış havuç
- Yarım çay bardağı bezelye
- 1 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı limon
- 1 su bardağı su
- Dereotu

Enginar Nasıl Yapılır?

- Patates, bezelye ve havuçları ayrı tencerelerde çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Başka bir tencereye zeytinyağını alın ve doğradığınız soğanları kavurun.

- Haşladığınız sebzeleri soğana ekleyin ve biraz karıştırıp ocağın altını kapatın.

- Kavurduğunuz sebzeleri enginarların içine doldurun ve enginarları tencereye yerleştirin. 1 su bardağı suya, tuz, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve enginarların olduğu tencereye ekleyin.

- Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Ve servis ederken dereotuyla süsleyin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber