Gayrimenkul HaberleriYatırım Danışmanlık Şirketleri Ne İş yapar?

Yatırım Danışmanlık Şirketleri Ne İş yapar?

Son Güncellenme:

.

Yatırım Danışmanlık Şirketleri Ne İş yapar

Yatırım danışmanlık şirketleri; yatırımcı için yatırım yapmak istediği konularda uzman kişiler tarafından, kar ve risk analizini yaparak yatırımcının doğru seçimler yapmasını sağlayan kuruluşlardır. Sermaye piyasalarının içinde bulunduğu duruma göre daha kazançlı olacağınız önerilerde bulunurlar.

Haberin Devamı

Yatırım Danışmanlık Şirketleri Güvenilir midir?

Yatırım danışmanlık şirketleri SPK tarafından verilen özel yetki belgesiyle faaliyet gösterebilir. Yasal düzenlemelere uygun çalışan bu şirketler; yatırımcı adına yatırım yapmak istediği alanda detaylı bir analizi çıkartarak belli bir ücret karşılığında sözlü ya da yazılı danışmanlık hizmeti verir. Kısa süreli çalışabileceğiniz gibi sizin adınıza uzun vadeli yatırımlarınızda da tavsiye ve bilgilendirmelerde bulunabilirler. Döviz, hisse senetleri, tahvil ve bono, vadeli işlemler, uluslar arası piyasalardaki gelişmelere göre paranızın değerlenmesini sağlayan danışmanlar, kurallara uygun hazırlanan sözleşmeler karşılığında bu hizmeti verirler.Yatırım danışmanlığı şirketleri aracı kurumlardır, aracı kurumlara getirilen yeni düzenlemeler yatırımcıyı korumaya yöneliktir. Bu yüzden yasal olan yani yetki belgesi olan yatırım danışmanlığı şirketleri güvenilirdir. Yatırım şirketleri zamandan tasarruf etmenizi sağlarken; aynı zamanda yatırım yapmak istediğiniz alanda doğru bilgilendirme yaparak, kazanç sağlayacağınız önerilerde bulunur. Gerçekleştirmek istediğiniz aklınıza yatan işlemleri birebir takip edebilir, kazancınızı şirketlerin size sunacağı raporlarda gözlemleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yatırım Danışmanlığı Hizmetleri

Finansal danışmalık; firmalar ya da bireysel kazanımlar için yatırımlarınızı değerlendirmek istediğiniz alanda sizi yönlendirir. Paranızı arttırmanızı ya da korumanızı sağlayan danışmanlar; hisse senedi, döviz, altın, borsa, senet , fon gibi piyasalar hakkında sizi bilgilendirir ve tavsiyelerde bulunurlar. Firmalar için portföy yönetimi yaparak gelir gider dengelerini sağlayarak kara geçmelerini sağlarlar. Çalışanların ödemelerini düzenli alabilmeleri ve firmaya sermaye yaratacak yatırımların yapılması için yol gösterirler. Bireysel danışmanlıklar da ise emeklilik, sigorta gibi geleceği yönelik planlarınızı hayata geçirmeniz üzerine önerilerde bulunurlar. Aynı zamanda paranızı piyasada değerlendirerek artmasını sağlar.Gayrimenkul danışmanlığı; gayrimenkul yatırımları için size, yatırımdan beklenen faydayı sağlamanız ve riskleri minumuma indirmeniz için yardımcı olur. Satın alma, kiralama, lokasyon ve getiri konusunda geniş kapsamlı araştırmalar yaparak size en iyi kazancı sağlayacak önerilerde bulunurlar. Projeler ve satı alınacak yerler için her türlü bilgi ve belgeyi toplayarak, piyasaların durumuna göre yorumlayan rehberlerdir. Sektörsel bilgiye ve donanıma sahip danışmanlar size ve ihtiyaçlarınıza özel araştırmalar yaparak en doğru seçeneği bulmanıza yardımcı olurlar. Arsa, ev, toplu konut alımlarında ileri vadede getirisini ve en uygun ödeme seçeneklerini; topladıkları bilgiler ve yaptıkları araştırmalar sonucunda size sunarlar.