Dekorasyon Uzay Meraklıları Buna Bayılacak: Uzayın Fethi Anıtı

Uzay Meraklıları Buna Bayılacak: Uzayın Fethi Anıtı

Son Güncellenme:

.

Uzay Meraklıları Buna Bayılacak: Uzayın Fethi Anıtı

Moskova büyük meydanları, tarihi yapıları ile her gezginin hayallerini süsleyen lokasyonlardan. Kremlin Sarayı, Kızıl Meydan'ı, müzeleri ve anıtları ile günlerce gezebileceğiniz Moskova, uzay tarihi meraklıları için de güzel bir uğrak yeri. Moskova'da bulunan Uzayın Fethi Anıtı ve çevresi, özellikle uzay tarihi meraklıları için tam bir çekim merkezi. Uzay simülatörleri ve görevdeki astronotlarla iletişim kurabilme şansı da sunan bu lokasyon, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Moskova, tarihi, mimarisi, mühendislik harikası metro durakları ile gezilecek yerler bakımından sınırsız seçenek sunan bir tatil destinasyonu. Gezilerinde tarihi derinlik ve mimari estetik arayanlar için eşsiz bir alan olan Moskova, insanlığın uzay macerasına ışık tutan eser ve müzeleri ile de bambaşka bir deneyimin kapılarını aralıyor. Uzayın Fethi Anıtı Moskova'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Tam 107 Metre!

Uzay Meraklıları Buna Bayılacak: Uzayın Fethi Anıtı

Uzayın Fethi Anıtı hem mimari özellikleri hem de malzemesi ile dikkat çekiyor. 107 metre yüksekliğe ve 77° eğime sahip bu görkemli anıt, uzay araçlarının yapıldığı, bir dönemin 'mükemmel metali' titanyum ile kaplı.

Bini aşkın proje arasından seçildi

Uzay Meraklıları Buna Bayılacak: Uzayın Fethi Anıtı

1958 yılında Sovyetler Birliği tarafından dünyanın ilk yapay uydusu yörüngeye oturtuldu. İnsanlığın uzay macerası Sovyetler Birliği'nin bu adımı sonrasında çok daha hızlı gelişti. Sovyetler Birliği yetkilileri bu önemli başarıyı bir anıtla ölümsüzleştirmek istedi ve Uzayın Fethi Anıtı'nın öyküsü de böylece başlamış oldu. Bugün hala tüm görkemi ile varlığını sürdüren anıt için Sovyetler Birliği ve diğer ülkelerden 1000'den fazla proje yarışmaya katıldı. Uzayın Fethi Anıtı bu bin proje arasında seçildi. Anıt ilk uydunun fırlatılışının yedinci yıl dönümünde, 4 Ekim 1964 tarihinde açıldı. 107 metre yüksekliğinde, 77° eğimle inşa edilen ve titanyum metali ile kaplanan anıt, 1981 yılında önüne inşa edilen Kozmonotlar Anı Müzesi ile ziyaretçiler için daha ilgi çekici bir hal aldı.

Haberin Devamı

Kolay ulaşım, eşsiz deneyim

Uzayın Fethi Anıtı ve çevresi, uzay meraklıları için eşsiz bir deneyim sunuyor. Moskova metrosu sayesinde kolaylıkla ulaşılabilen Uzayın Fethi Anıtı'nın hemen önünde Kozmonotlar Anı Müzesi ve yakınında ise Kozmonotlar Sokağı yer alıyor. 2009 yılında yapılan tadilatla birlikte müze sergi alanı 4350 m²'ye genişletildi. Tadilat sonrasında alana, ziyaretçilere uzay deneyimi yaşatan uzay simülatörleri odası açıldı. Anıt kompleksinde ziyaretçilerin seyir halindeki kozmonotlarla iletişim kurabilmesi, bu eşsiz deneyimi yaşayabilmesi için bir de iletişim odası eklendi. Kısacası Uzayın Fethi Anıtı, insanlığın ilk uzay macerası ve sonrasını merak edenler için önemli cazibe merkezleri arasında ilk sıralardaki yerini koruyor.