Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hollanda karşısında hak etmediği bir yenilgi alan A Milli Takımımız, EURO 2024'te iz bırakan takımlardan biri oldu. Bazı oyuncularımız performanslarıyla değerlerini iyice yükseltti. Tüm oyuncularımıza mücadelelerinden dolayı elbette müteşekkiriz. Ancak Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Arda Güler Türk futbolu vitrinin nadide elmaslarından oldu. 

Arda Güler geçen yaz transfer döneminde dünya devi Real Madrid'e transfer olarak zaten kalitesini gösterdi. Ferdi'ye 8 Avrupa takımının ilgisi var. Scout ekipleri, Almanya'daki dev turnuvada Türkiye'nin maçını izlemek için seferber oldu. Konuşulan rakamlar 25-30 milyon Euro bandında. Aslında Türk dinamonun başarısında en büyük pay sahiplerinden biri de Vitor Pereira.

Haberin Devamı

Portekizli teknik adam, Ferdi'nin en efektif oynayacağı mevkiyi keşfetti ve ona sol bekte görev verdi. O günden bu yana form grafiği hep yukarılara doğru çıktı. Almanya'daki turnuvada ise pik yaptı. EURO 2024'te tüm istatistikleri alt üst eden 24 yaşındaki yıldız, en fazla ikili mücadele kazanan (35), top kapan (12), sahipsiz top kazanan (25) ve şut pası veren (12) oyuncu oldu.

Fenerbahçe yönetimi de Jose Mourinho'nun raporu doğrultusunda Ferdi Kadıoğlu'nu satmak istemiyor. Asbaşkan Acun Ilıcalı geçtiğimiz günlerde "30 milyonun üzeri Ferdi için bana göre teklif gelebilecek bir miktar. Türkiye rekoru da olur zaten. Gelmiş geçmiş rekoru kırmış olur. Ama ona rağmen Ferdi 'Gitmek istemiyorum' desin, Başkan asla Ferdi'yi yollamaz" diyerek yönetimin aldığı kararı deklare etmişti.

İnşallah Fenerbahçe'yi de memnun edecek rekor bir bonservisle önümüzdeki sezon  Ferdi'yi bir Avrupa devinin formasıyla izleriz. Üstün fizik gücü, iki yönlü oyunu, zekası ve kalitesi ile bunu fazlasıyla hak ediyor. Öğrenmenin yaşı yok. Avrupa'da elde edeceği birikimle ülkemizdeki çocuklar için iyi bir rol model olacağını da düşünüyoruz. Fair-Play ruhuna uygun davranışları ve örnek sporcu ahlakı da cabası. Yolu açık olsun...