DekorasyonTokyo'nun En İlginç Binası: Strawberry House

Tokyo'nun En İlginç Binası: Strawberry House

Son Güncellenme:

.

Tokyonun En İlginç Binası: Strawberry House

Strawberry House Tokyo sınırları içinde, Japonya'da yer alıyor. Çilek görünümündeki bu sevimli evin 1984 yılında inşa edildiği biliniyor. Dünyanın en ilginç yapıları arasında sayılan eser, Tokyo'nun ilk çocuk alışveriş merkezi olma özelliği taşıyor. Sizleri adeta fantastik bir dünyaya davet eden çilek ev, çocukları çilekten yapılmış bir evin içindeki büyüleyici dünyaya çağırıyor.

Haberin Devamı

Çilek evde eğlenceli bir dünya

Tokyonun En İlginç Binası: Strawberry House

Tam adı Sanrio Strawberry House olan dükkan, üç kattan oluşuyor. İlk iki katı Sanrio ürünlerine ev sahipliği yaparken bir kat tamamen oyun alanı olarak ayrılıyor. Özel etkinlikler ve partiler için kiralanabilen oyun alanı, çocuklar için eğlenceli bir dünya kurulmasına imkan sağlıyor. Masalardan diğer eşyalara kadar içerideki her şey çilek teması ile süsleniyor. Çilek şeklindeki koltuklarda oturan çocuklar, çilek masalarda eğlencenin tadını çıkarıyor. Binanın dışında ise devasa bir çilek ve kapı girişinin hemen yan tarafında bir o kadar büyük bir mantar şekli yer alıyor.

Çocuklar kadar yetişkinler de merak ediyor

Tokyonun En İlginç Binası: Strawberry House

Günümüzde çocuklar için açılan bir dükkan olmaktan ziyade turistlerin ilgi gösterdiği ilginç bir yapı olarak gösterilen Sanrio Strawberry House, yetişkinler tarafından da sıklıkla ziyaret ediliyor. İçerisinde çeşit çeşit oyuncakların bulunduğu dükkanın dış cephesi ise cam vitrinlerle donanıyor. Hello Kitty'nin popüler karakterlerine ev sahipliği yapan dükkan, markasının ikonik satış yerlerinden birini oluşturuyor. Kıpkırmızı dış cephesi, kubbeli çatısı ve çatıda yer alan yeşil çilek yaprakları ile dikkat çeken dükkan, üzerindeki yuvarlak pencerelerle de çilek görünümünü tamamlıyor.

Haberin Devamı

Turistlerin gözde mekanı

Tokyonun En İlginç Binası: Strawberry House

Strawberry House hem çizgi film meraklılarının hem de Hello Kitty hayranlarının ilgi odağı oluyor. Her rafında Sanrio oyuncakları ile ilgili bir sürpriz bulunduran özel mağaza, her yerde bulunabilecek ürünlerin yanında benzersiz tasarımları da kullanıcılarla buluşturuyor. Yolu Tokyo'ya düşenlerin muhakkak uğraması tavsiye edilen mağaza, biraz kent dışında kalsa da meraklı bloggerların, anılarında ilginç fotoğraflara yer vermek isteyen gezginlerin ve modern mimari tasarımlarına ilgi duyanların vazgeçilmezi oluyor. 80'li yıllardan bu yana hizmet veren çilek evi, adı ev olsa da ev olarak kullanılmıyor. Açıldığından bu yana ticari hizmet veren yapı, internetin yaygınlaşması ile dünya çapında ün kazanarak her geçen gün daha da çok tanınıyor.Şehirde hemen herkesin bildiği bir adres olan Sanrio Çilek Ev (Strawberry House Tokyo), çocuklarına unutulmaz armağanlar almak, onları içten bir gülümseme ile mutlu etmek isteyenleri ve dünyanın en ilginç yapılarından birini yakından görmek isteyenleri bekliyor.