Püf NoktalarıTatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

Tatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

Son Güncellenme:

.

Tatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

Tüm yıl boyunca güzel bir tatilin hayali kurulur. Yaz tatilinin de kış tatilinin de tatil severler için ayrı bir yeri vardır. Tüm tatillerin ortak özelliği ise ruhu arındırmasıdır. Peki ruhunuzu pırıl pırıl yapacak bir tatil öncesinde, eviniz nasıl olmalı? İşte tatil öncesi temizlemeniz gereken 7 şey:

Haberin Devamı

1- Buzdolabınızı fazlalıklardan arındırın

Tatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

Tatile çıkmadan önce fazlalıklardan arınmak önemli. Bu kural, buzdolabınız için de geçerli. Tatilden döner dönmez geldiğiniz yerler burnunuzda tütmeye başlamışken, araya kötü kokuların karışmasını istemiyorsanız buzdolabınızı iyice temizleyin. Yoksa siz yokken dolabınızdan yayılan kokular, evinizin yeni sahibi olabilir aman dikkat.

2- Tozlara elveda

Tatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

Tatilde arındırıp pırıl pırıl yaptığınız zihniniz, tozlu bir evle karşılaşınca tüm parlaklığını kaybedebilir. Derinlemesine temizlik yapmasınız bile tatil öncesinde toz almak, dönüş için iyi bir hazırlık olacaktır. Tatil güzel ama evini kim özlemez ki? Hele bir de tertemizse, "evim gibisi yok!" dedirtir...

3- Unutulmayı sevmeyen biri: çöp poşeti

Tatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

Gün içinde çöpleri çıkarmayı bazen unutabilirsiniz. Ama bu unutkanlık tatile giderken olduysa, dönüşte karşılaşacağınız manzara karşısında şoka girebilirsiniz. Çünkü gün içinde varlığını unuttuğunuz çöpler, "biz buradayız" diye tüm gücüyle kendilerini göstereceklerdir. Siz en iyisi, tatile gitmeden önce onları çıkarın. İntikamları üzücü olabilir. Bu yüzden çöp poşeti, tatil öncesi temizlemeniz gereken 7 şey arasında en önemlilerinden biri.

Haberin Devamı

4- Çıkmadan önce banyoyu unutmayın

Tatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

Elbette tatile gitmeden önce kişisel bakımınız önemli fakat burada belirtmek istediğimiz, banyonun temizliği. Güne hazırlandığınız evinizin en ferah köşesi, bu ilgiyi hak ediyor değil mi? Çöplerin boş, havluların kuru olduğundan emin olun. Bu kontroller, oluşacak kötü kokuları engeller. Aynı zamanda toz alma işlemini evinizin diğer köşeleri gibi banyonuzda da uygularsanız, mis gibi kokan deterjanlarla banyonuza tazelik katabilirsiniz.

5- Çamaşırlarınızı önceden yıkayın

Tatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

Tatile giderken yanınıza alacağınız çamaşırları önceden yıkayıp, hazırlayın. Böylece son gün strese girmemiş olursunuz. Ayrıca tatil sonrasındaki süreci de planlayarak, kirli sepetinizi tamamen temizlemek işinizi kolaylaştıracaktır. Burada önemli olan, çamaşırlara kuruması için yeterli süreyi tanımanız. Islak çamaşırları asıp tatile giderseniz, döndüğünüzde rutubet kokan bir evle karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda eviniz havasız kaldığı için duvarlarda küflenme sorunu da yaşayabilirsiniz. En iyisi çamaşırları kurutup, toplayıp, içiniz rahat bir şekilde evden ayrılmanız.

Haberin Devamı

6- Çarşaflarınızı değiştirin

Tatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

"Dönünce yaparım" diye düşünebilirsiniz ama yol yorgunu olacağınızı göz önünde bulundurduğunuzda, sizi bekleyen mis gibi, yumuşacık bir yatağın ne kadar iyi bir fikir olduğunu anlayacaksınız. Yatağınıza uzandığınızda, tatil öncesi temizlemeniz gereken 7 şey listesine teşekkür edeceksiniz.

7- Bulaşıklarla vedalaşın

Tatil Öncesi Temizlemeniz Gereken 7 Şey

Tatile gidince onlar sizi özleyebilir, ama sizin özlemeyeceğinizden eminiz. Bu yüzden tatile çıkmadan önce bulaşıklarınızı yıkamanızı öneririz. Böylece eve döndüğünüzde sizi dört gözle bekleyen kirli tabak çatallarla karşılaşma riskiniz ortadan kalkacak, aklınızda geçirdiğiniz mükemmel tatilin güzel anıları kalacak.