EmlakTarlaya Ev Yapılır Mı? Tarlaya Ev Yapmak İçin Nereden İzin Alınır?

Tarlaya Ev Yapılır Mı? Tarlaya Ev Yapmak İçin Nereden İzin Alınır?

26.05.2021 - 17:11 | Son Güncellenme:

Tarlalar ülkemizde tarım arazisi olarak kabul edilmektedir. Tarım arazilerine sahip olan kişiler buralarda ev yapmanın yollarını aramaktadırlar. Aynı zamanda tarım arazisi alacak kişiler tarlaya ev yapılır mı şeklinde bir araştırma sürecine girmektedirler. Tarlaya ev yapılır mı sorusu son yıllarda oldukça fazla araştırılmaktadır. Peki tarlaya ev yapılır mı? Tarlaya ev yapmak için nereden izin alınması gerekir? İşte tarlaya ev yapmak ile ilgili tüm detaylar.

Tarlaya Ev Yapılır Mı Tarlaya Ev Yapmak İçin Nereden İzin Alınır

Tarlaya ev yapmak için öncelikle izin belgelerini alınması gerekmektedir. Gerekli izinler alınmadığı durumlarda bu bölgelere yapılan evler kaçak konut olarak nitelendirilmektedir. Bundan dolayı tarlaya ev yapmadan önce bu detayların bilinmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Tarlaya Ev Yapılır mı?

Tarlaya ev yapmak için imar durumunun olumlu olması gerekmektedir. Öncelikle tarlaya ev yapılır mı sorusunun cevabı olarak gerekli koşullar dahilinde evet denilebilir. Gerekli koşullar oluşmadığında ve izin belgesinin alınmadığı durumlarda tarlaya ev yapılamaz. Bunun için belirli koşulları karşılamanız gerekiyor. Günümüzde tarlanın yalnızca %5'ine ev yapılmasına izin verilmektedir. Tarlaya ev yapmak için gerekli olan koşullar şu şekildedir;

 - Kişinin ve arsanın durumu imar durumu açısından olumlu olması.

 - Belediyeler tarafından alınmış imar durum belgesi ve imar izin ücreti

 - Ev yapmak için yapılacak bölgenin 250 metre kareyi aşmamış olması gerekiyor.

 - Tarla evinin yola 5 metreden daha fazla yaklaşmamış olması gerekir.

Haberin Devamı

 - Yapılacak ev 50 metreyi geçmemeli ve kat olarak da 2 katı geçmemelidir.

Tarlaya Ev Yapmak İçin Nereden İzin Alınır? 

Tarlaya ev yapmak için izin belgesinin nereden alınacağı da bir merak konusudur. Tarlaya ev yapmak için izin alınan kurumlar tarlanın bulunduğu bölgenin belediyesidir. İkametgah adresiniz ve arazinin kayıtlı olduğu belge ile birlikte doğrudan belediyeye başvurabilir ve izin belgesi alabilirsiniz.