GüncelSen Anlat Karadeniz Dizisi Nerede Çekiliyor?

Sen Anlat Karadeniz Dizisi Nerede Çekiliyor?

Son Güncellenme:

.

Sen Anlat Karadeniz Dizisi Nerede Çekiliyor

Atv ekranlarında reyting rekorları kıran, ilk bölümünden itibaren ilgiyle izlenen Sen Anlat Karadeniz dizisinin çekimleri adını aldığı Karadeniz Bölgesi'nde yapılıyor. Dikkatli izleyiciler dizinin Karadeniz'in hangi illerinde, yörelerinde çekildiğini merak ederek "Sen Anlat Karadeniz dizisi nerede çekiliyor?" sorusunu sormaya devam ediyor. Baş rollerinde İrem Helvacıoğlu , Ulaş Tuna Astepe , Sinan Tuzcu, Öykü Gürman, Gözde Kansu ve Mehmet Ali Nuroğlu gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı, Osman Sınav imzalı dizinin çekimleri için birden çok şehir hatta ülke kullanılıyor.

Haberin Devamı

Karadeniz'in güzelliği dizide ekrana yansıyor

Sen Anlat Karadeniz Dizisi Nerede Çekiliyor

Çocuk yaştan bu yana şiddete maruz kalan ve kendisine zulmeden Vedat'tan kaçan Nefes'in hikâyesini konu alan dizi, Karadeniz delikanlısı Deli Tahir'in genç kadına yardım etmesini ve kaçışlarını her hafta izleyicilere sunuyor. Yeşil doğası ve hırçın dalgaları ile bilinen Karadeniz'in güzelliklerini ekrana taşıyan Sen Anlat Karadeniz'in ana mekânları Ordu ve Trabzon'da bulunuyor. Vakfıkebir ilçesinin Sinan ve Soğuksu adlı mahallelerindeki bazı mekânlar dizide kullanılırken, Sürmene'de bulunan Memiş Ağa Konağı da 130 yıllık tarihi ile dizide arz-ı endam ediyor.

Karadeniz'in tarihi ve turistik yerleri de dizide

Sen Anlat Karadeniz Dizisi Nerede Çekiliyor

Karadeniz'in her yıl binlerce turisti ağırladığı tarihi ve turistik yerleri de Sen Anlat Karadeniz'de boy gösteriyor. Trabzon ilinde yer alan Kiraz, Lapazan ve Mavura yaylaları Nefes ile Tahir'in kaçış noktalarını oluştururken çekimler, Mızraklı Su, Çatma Obası'nda da devam ediyor. Yazın festivallere ev sahipliği yapan, konaklama alanları olarak kullanılan yaylaların güzelliği dizinin atmosferine renk katıyor. Nefes'in gizlenme alanı olan yayla evleri, sıcaklığı ile izleyiciye Karadeniz'in güzelliklerini gösteriyor. Karadeniz'in ünlü Sümela Manastırı, Çal Mağarası ve Ayasofya Müzesi de tüm görkemiyle izleyicilerin seyir keyfine keyif katıyor.

Haberin Devamı

Sen Anlat Karadeniz sınırları aştı

Sen Anlat Karadeniz Dizisi Nerede Çekiliyor

Sen Anlat Karadeniz dizisi Türkiye sınırlarını aşarak Gürcistan'da da çekimlerini gerçekleştirdi. Dizinin bir bölümünde Nefes'i Gürcistan üzerinden Rusya'ya kaçırmak isteyen Tahir ülkenin başkenti Batum'da görüldü. Tahir ile Nefes'in Batum sahnelerinde şehrin en ünlü sanat eserlerinden olan Tamara Kvesitadze imzalı, Erkek ve Kadın heykeli de yer aldı. Ali ve Nino adlı iki gencin aşkını konu alan heykelleri, Tahir ile Nefes'in imkânsız aşkının da en romantik sahnelerinden birine ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da çekimleri yapılan dizinin Gürcistan'a misafirliği ise bir bölüm kadar sürdü.Dizinin ilk bölümünde Vedat'ın yaşadığı ev İstanbul'da bulunurken, ilerleyen bölümlerin tamamı Karadeniz şehirlerinde geçiyor. Eşsiz manzarası ile dizi izleyicilerini mest eden Sen Anlat Karadeniz'in başarısının sırlarından birinin de mekânları ve manzaraları olduğu iddiası kuşkuya yer bırakmıyor.