MimarlıkStefany Sergileme Alanı

Stefany Sergileme Alanı

27.08.2024 - 22:43 | Son Güncellenme:

Stefany halı firması için Yerce + Taylan Architects tarafından tasarlanan sergileme alanı, sergilenecek ürünlere yenilikçi bir mekan anlayışı ile eşlik edecek, olabildiğince az malzemeyle ve duvarsız, ferah bir mekan oluşturma fikriyle ele alınmış.

Stefany Sergileme Alanı

Yerce + Taylan Architects, Stefany halı firmasının CFE EXPO 2023’te yer alan sergileme alanının tasarımında “hem var hem yok” anafikrinden yola çıkarak, sergilenecek ürünlere yenilikçi bir mekan anlayışı ile eşlik edecek, olabildiğince az malzemeyle ve duvarsız, ferah bir mekan oluşturma yaklaşımını benimsemiş. Bu yaklaşım doğrultusunda modüler olarak üreyebilen “tülsü” bir strüktür sistemi tasarlanmış. Sergileme alanı, bu “tülsü” strüktür sistemi ve onunla birlikte ele alınan tül perde katmanıyla tamamlanıp fuar alanından yarı geçirgen ve “zarif” bir şekilde ayrılmış. Böylelikle sergileme alanına ait duvar alanları en aza indirilmiş.

Haberin Devamı

Strüktür sisteminin aynı zamanda taşıyıcılığının dışında, mekanı kurması/oluşturması amaçlanmış. Strüktür sisteminden ortaya çıkan mekan, stant içi işlevler doğrultusunda alanlara ayrılmış. Ön kısım giriş ve sunum alanlarına ayrılırken yan kısımlar sergileme, orta kısım buluşma ve sosyalleşme, son kısım ise bar ve servis mekanlarına verilmiş. Bu ayrımlar yapılırken mekan derinliğinin, farklı açılarda ve perspektiflerde zenginleşerek sürmesi göz önünde tutulmuş. Bunlarla beraber sergileme alanının bütününde metal, ahşap, cam, taş gibi doğal malzemeler tercih edilmiş.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Sonuçta, sergileme alanının sahipleri ile misafirlerin kendilerini rahat hissedip iletişimlerini kesintisizce kurabildikleri, ürünleri deneyimleyebildikleri ve mekanın da bu ilişkilere “ağırlığını vermeden”, ferah ve zarif bir şekilde ev sahipliği yapabildiği bir alan oluşturulmuş. Projede mobilya, aydınlatma ve grafik tasarım çalışmaları da Yerce + Taylan Architects imzasını taşıyor.