27.08.2024 - 23:18 | Son Güncellenme:
Estetik görünümü ve fonksiyonel kullanımı ile ön plana çıkan, Red Dot ve iF Tasarım Ödülleri’ne sahip Horizon Koleksiyonu, modern tasarımı ve kullanıcı dostu özellikleriyle konforlu bir deneyim sunuyor. Kesişen sokaklardan, ufuk çizgisinden, binaların ışık ve gölge oyunlarından ilhamla hayata geçirilen koleksiyonda; üç farklı model bulunuyor. Roca'nın özel Fineceramic® teknolojisi sayesinde yalnızca 5 mm kalınlığında ultra ince kenarlara sahip lavabolar, küçük ve dar banyolardan geniş banyolara kadar tüm banyolara mükemmel bir uyum sağlıyor. Horizon koleksiyonu, tezgah üstü tasarımlar için ideal kullanım sunuyor. Roca’nın, lavaboların yüzde 40’a kadar daha hafif ve yüzde 30 daha güçlü olmasını sağlayan Fineceramic® teknolojisi ile tasarlanan koleksiyon, 5mm kalınlığında ince kenarları sayesinde zarif bir görünüm oluşturuyor. Eğimli yüzeyi ve suyun kolayca akmasını sağlayan gizli su gideri sayesinde hem estetik hem de işlevsel bir kullanım sunan koleksiyon, geniş ve pürüzsüz yüzeyleri ile kişisel eşyalar için ayrıca bir depolama alanı oluşturuyor. Mimari saflığı ifade eden koleksiyonda, parlak beyaz, mat beyaz ve mat siyah renk seçenekleri bulunuyor. Geometrik şekillerin malzeme teknolojisi ile mükemmel uyumunu yansıtan Horizon Lavabo Koleksiyonu, Horizon Skyline modeli, Red Dot Tasarım ve iF Tasarım ödüllerini kazanırken; Horizon Geometric modeli, Red Dot Tasarım ödülüne layık görüldü.
BAB Architects WAF 2024’te Finalist
Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında mimari, iç mimari ve set tasarımı projelerine imza atan Mimar İrem Arıbaş ve İç Mimar Hüseyin Beş liderliğindeki BAB Architects, on yılı aşkın süredir küresel mimarlık camiasını bir araya getiren 2024 World Architecture Festival (WAF) ödüllerinde, Anadolu Ajansı için açık ofis konseptiyle tasarlanan Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesiyle “Inside - Workplace (Large)” kategorisinde finalist olma başarısını gösterdi. 6-8 Kasım tarihleri arasında Singapur’daki Marina Bay Sands’te düzenlenecek olan WAF 2024’e bu yıl tüm kategorilerde dünyanın birçok ülkesinden toplam 800 başvuru gerçekleşti. Finale kalan 480’den fazla yapı ve proje, “Tamamlanmış Yapılar”, “Geleceğin Projeleri”, “Peyzaj Projeleri” ve “İç Mimari Projeler” ana disiplinleri altında 43 farklı alt kategoride, dünyanın farklı ülkelerinden mimar, akademisyen ve uzmanlardan oluşan uluslararası jüri heyeti karşısında yarışacak. WAF 2024’te “Inside - Workplace (Large)” kategorisinde finalist olan Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesi, üç bodrum kat, zemin kat ve 12 normal kattan oluşuyor ve toplam 15.000 metrekare inşaat alanında sahip. Yapının tüm iç mekan tasarımlarını ve kontrolörlüğünü gerçekleştiren BAB Architects, projenin iç mimari konseptini oluştururken, tasarım, mimari planlama ve çözümlerini kapsayan teknolojik ve altyapısal konular dahil olmak üzere kurumun prestijini ve yenilikçi vizyonunu da yansıtmayı amaçlamış. Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesi geçtiğimiz yıl da International Design Awards (IDA) 2023’te “Ofis İç Mekanları” ve "Yılın İç Mimarı” kategorilerinde “Silver” ödülüne layık görülmüştü.
Uyanış Zamanı
İki yılda bir açıklanan ve Londra merkezli renk stüdyosu Colour Hive iş birliği ile belirlenen Nippon Paint’in 2024-25 renkleri artık “Uyanış” zamanı diyor. Nippon Paint, oluşturduğu “Uyanış” paleti ile, ilerleme ve gözlerimizi açmanın yanı sıra kendimizi ve etrafımızdaki dünyayı yenilenmiş bir bakış açısıyla görme zamanı olduğunu vurguluyor. Sessizliğin gücünü, uyumdaki güzelliği, yenilenmedeki gücü ve kendini ifade etme zevkini yeniden keşfetme zamanına dikkat çekiyor. Uyanış ana teması, dört etkiyi ve trendi keşfettiriyor. 2024-25 yönelik ilham ve etkileri; “sessizlik zamanı, mükemmel uyum, kendini ifade etme, şifalı sular” olarak belirleyen Nippon Paint, bunların her biri için, bizleri hikayenin ruhunu içeren bir renk ile tanıştırıyor. Renklerin gücünü deneyimleme şansı sunan o anahtar renkler Sandcastle, Golden Yellow, Turquoise Reflection ve Earthling.
Equine Design Studio’dan Uluslararası Binicilik Tesisi
Global ölçekte ve uluslararası standartlarda binicilik tesisleri tasarımlarıyla dikkat çeken Mimar Kaan Alkan liderliğindeki Equine Design Studio İstanbul’un kuzeyinde tasarladığı “Şile International Equestrian Center” projesiyle binicilik dünyasında yeni bir standart belirliyor. Her detayı özenle planlanmış, uluslararası yarış standartlarına uygun bir binicilik merkezi olarak tasarlanan “Şile International Equestrian Center” taş, ahşap, tuğla gibi doğal malzemelerle biçimlenmiş optimal bir ortamda, atların doğasıyla uyumlu mekanlar elde etme hedefiyle tasarlandı. Atların konforu ve sağlığı gözetilerek oluşturulan bu mekan, binicilik tutkusunu derinleştirirken aynı zamanda estetik ve fonksiyonellik bakımından da mükemmelliği hedefliyor. 130 atlık kapasiteye sahip bir kapalı, iki açık manejin bulunduğu “Şile International Equestrian Center” kapsamında, spa ve sulu walker gibi atların sağlığına yönelik mekanların yanısıra at sahiplerinin ve ziyaretçilerin doğayla buluşmasını sağlayan ormana çıkış parkuru ve konaklama ihtiyacını karşılayan bir misafir oteli bulunuyor. Ulusal ve uluslararası ölçeklerde atlı spor kulüpleri konusunda uzmanlaşmış İstanbul merkezli mimarlık ofisi Equine Design Studio, dünyanın farklı bölgelerinde tasarladığı binicilik tesislerinde doğayla uyumlu niteliklerde biçimlendirilmiş, en önemlisi de atların sağlıkla yaşayabileceği mekanlar kurgulamaya özen gösteriyor.
Türkiye’nin İlk HYDE Hotel’inde Yeşim Kozanlı İmzası
29 seneyi aşkın deneyimi ile akredite olduğu uluslararası otel zincirleri için dünyanın çok farklı destinasyonlarında konaklama projeleri üreten Yeşim Kozanlı Mimarlık, Accor ve Ennismore grubunun Türkiye’deki ilk lüks tatil destinasyonu HYDE Hotel Bodrum’un mimari ve iç mimari tasarımını üstlendi. Yalnızca yetişkinler için tatil deneyimi sunan otelin sofistike ve bohem bir yaklaşımla biçimlenen tasarımı, modern lüks ve dinamik enerjinin mükemmel birleşimi olan “festival chic” konseptiyle ele alındı. Modernliği sadelikle buluşturan otelin birçok noktasında Türkiye’den ve yurtdışından sanatçıların işlerine yer vererek sanatsal ve sofistike bir atmosfer elde etmeyi hedefleyen, geniş iç mekanlarda davetkar bir atmosfer yaratmak için canlı renkler ve dinamik tasarım unsurları kullanan Yeşim Kozanlı’nın mimari tasarım partnerliğini Öznur Çağlayan Architecture üstlendi. HYDE Hotel Bodrum’un lobisi, misafirleri ilk andan itibaren etkileyen heykelsi ve geniş yapısıyla göz kamaştırıyor. Doğal ışıkla dolu bu alan, modern sanat eserleriyle zenginleştirilirken misafirlere görsel bir şölen sunuyor. Sade ve zarif bir tasarım anlayışıyla ele alınan odalarda estetik ve işlevselliğin mükemmel uyumu ile misafirlere huzurlu bir dinlenme alanı sunuluyor. Her biri özenle tasarlanmış ve farklı konseptlere sahip dört etkileyici restoranıyla misafirlere hem lezzetli hem de görsel bir ziyafet sunan HYDE Hotel Bodrum’da tüm ayrıntılar misafirlerin ihtiyaçlarına uygun şekilde düşünülmüş.
GOOA Architects’ten Global İşbirlikleri
Ulusal ve uluslararası alanda birçok farklı tipolojide ve ölçekte mimari ve iç mimari projeye imza atan Mimar Emre Arslan liderliğindeki GOOA Architects, önemli projelerde uluslararası mimari ofislerin Türkiye partneri olarak hizmet veriyor. Birçok farklı sektör için tasarımlara imza atan GOOA Architects, ağırlama sektöründe Epique Island ve Kaplankaya projeleriyle ulusal alanda olduğu kadar uluslararası alanda da isminden söz ettiriyor. Konsept projeleri yurt dışında hazırlanan ve Türkiye’de uygulanan bazı önemli projelerde uluslararası mimarlık ofisleriyle işbirlikleri yürüten GOOA Architects alınan konsept kararlarına sadık kalarak diğer mühendislik gruplarıyla koordinasyonların sağlanması, uygulama projelerinin hazırlanması, detay tasarımlarının yapılması, tüm imalat çizimlerinin hazırlanarak saha ile koordinasyonlarının sağlanması gibi iş kalemlerinde görev alıyor. Epique Island ve Kaplankaya projeleri, GOOA Architects’in uluslararası alandaki işbirliklerine örnek niteliği taşıyan işlerinin başında geliyor. İspanyol OAB mimarlık ofisiyle yapılan işbirliği sonucunda ortaya çıkan Kaplankaya projesi, Bodrum’da topografyaya uyumlu olarak tasarlanan bir sağlık oteli olarak hizmet veriyor. Güney Afrika’lı SAOTA ile yapılan işbirliği sonucu ortaya çıkan Epique Island ise oldukça kompakt bir proje olup bünyesinde farklı ölçeklerde ve tiplerde 75 villa, restoran, “kids club” gibi destek yapıları barındırıyor. Epique Island projesinin uygulama ve detay tasarımları da Kaplankaya projesinde olduğu gibi GOOA Architects imzasını taşıyor. Her iki proje de ulusal ve uluslararası alanda isminden söz ettiren projeler olma özelliği taşıyor.