Son Güncellenme:
Kızartma kokusu nasıl giderilir sorusunun cevabını merak ediyorsanız aşağıda sizin için vermiş olduğumuz pratik ve etkili yöntemleri okumanızı tavsiye ediyoruz.Yemek yaparken ortaya çıkan kötü kokular hem elbiselerinize ve saçınıza siner hem de kapınız kapalı dahi olsa mutfaktan çıkarak tüm evinize yayılır. Özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen açık mutfaklar, mutfağınızdaki kokuların hızlı bir şekilde salona ve diğer odalara yayılmasına sebep olur. Bu yüzden açık mutfaklarda yemek pişirmek ev sahipleri için adeta kâbusa dönüşür. Özellikle balık ve kızartma kokuları her yere hızlı bir şekilde yayılan ve kolay kolay çıkmayan kokulardır. En lezzetli yemekler arasında bulundukları için de evlerinizde sık sık kızartma yaparsınız. Kızartma kokusuyla başa çıkabilmeniz için uygulamanız gereken temizlik püf noktaları arasında bakalım neler var...
Peki, kızartma yapıldıktan sonra etrafa yayılan rahatsız edici kokudan kurtulmak için neler yapılabilir? Bu yazımızda kızartma yapıldıktan sonra ortaya çıkan kokuları gidermenizi sağlayacak olan en etkili yöntemlerden bahsedeceğiz.Kızartma yaptıktan sonra mutfağınıza yayılan kötü kokulardan kurtulmanın en pratik ve etkili yollarından bir tanesi “vanilya” kullanmaktır. İçeriğinde bulunan özel maddelerden dolayı oldukça hoş bir kokuya sahip olan vanilya, kızartma gibi yoğun kokuları yok etmenize yardımcı olur. Bir tava içerisinde bir paket vanilyayı dökerek kısık ateşte kavurduğunuz zaman etrafa mis gibi vanilya kokusunun yayıldığını fark edeceksiniz.
Mutfağa yayılan kızartma kokusunu yok etmek için faydalanabileceğiniz diğer bir yöntem ise tabi ki limon ve sirkedir. Sirke olarak elma sirkesi kullanmanızı öneriyoruz. Elma sirkesi ve limonun birleşimi kızartma veya balık gibi ağır kokulardan kolaylıkla kurtulmanızı sağlar. Küçük boy bir tencereye veya cezveye yarım limonun suyunu ve bir miktar elma sirkesini koymanız yeterlidir. Elde ettiğiniz karışımı yarım saat boyunca kısık ateşte kaynatmanız evdeki kızartma kokusunu gidermenize yardımcı olacaktır.
Kızartma kokusunu gidermek için tercih edebileceğiniz en pratik yöntem ise mumdur. Kızartma yaptığınız esnada yakacağınız mum kötü kokuların yayılmasını engelleyecektir. Kızartma işlemi sona erdikten sonra yaklaşık 15-20 dakika daha mumu yakmaya devam etmelisiniz.
Kızartma gibi kötü kokulardan kurtulmanın bir diğer yolu ise ocakta limon kabuğu yakmaktır. Hem pratik hem de etkili bir yöntemdir.Kızartma kokularına karşı yapabileceğiniz bir diğer karışım ise limon ve tarçındır. Kaynamakta olan suyun içerisinde bir adet çubuk tarçın koymanız ve üzerine yarım limonun suyunu sıkmanız yeterlidir.Yukarıda belirtmiş olduğumuz pratik ve etkili yöntemler sayesinde evlerinizde gönül rahatlığıyla kızartma yapabilir, sonrasında oluşan kötü kokuları kolaylıkla giderebilirsiniz.