Güncelİkimizin Yerine Filmi Nerede Çekildi?

İkimizin Yerine Filmi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

İkimizin Yerine Filmi Nerede Çekildi

2016 yılında vizyona giren ve "Yılın en büyülü aşk filmi" olarak lanse edilen İkimizin Yerine filmi, bir aşk hikayesinin gölgesinde büyük bir sırrı fısıldıyor. Vizyona girdiği dönem geniş yankı uyandıran film; doğa manzaraları, sürükleyici hikayesi ve oyunculuk performansları ile adından söz ettirdi. Televizyon dizilerinden tanınan Serenay Sarıkaya'nın ilk sinema filmi olma özelliğini de taşıyan filmin, oyuncu kadrosunda dikkat çeken diğer isimler Nejat İşler, Zerrin Tekindor, İştar Gökseven, Özgür Emre Yıldırım, Aslı Bekiroğlu ve Merve Çağıran.

Haberin Devamı

İkimizin Yerine filminin konusu

İkimizin Yerine Filmi Nerede Çekildi

Yönetmenliğini Umur Turagay'ın yaptığı, senaryosunu Pınar Bulut'un yazdığı, yapımcılığını ise (TAFF) Timur Savcı, Şeyba Tüysüzoğlu, Tunay Vural ve Cemal Okan'ın üstlendiği İkimizin Yerine filmi, oldukça duygusal bir seyirlik. Film, küçük bir kasabada, ailesinin değerleri ve yaşantısı içinde sıkışmış genç bir kızın ilk aşk ile değişen hayatını konu alıyor.Bir kalp atışından bir ailenin değişen kaderine uzanan hikaye, genç bir kızın heyecanlarının yaralı bir adamı sarsışını ekrana taşıyor. Kasabaya gelen gizemli edebiyat öğretmeni rolünü başarılı oyuncu Nejat İşler canlandırırken, genç kız karakterine ise televizyonun tanınan simalarından Serenay Sarıkaya hayat veriyor. Genç kızın annesi rolünde boy gösteren Zerrin Tekindor ise, filmdeki performansıyla büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Küçük kasabadan büyük şehre

İkimizin Yerine Filmi Nerede Çekildi

Filmin kasaba sahneleri Bursa'da çekildi. Mudanya ilçesinin Trilye beldesinde çekimleri gerçekleşen filmde, kasabanın otantik atmosferi tüm güzelliği ile yansıtılıyor. Ayrıca Mudanya'nın doğası da dağ eteklerinde çekilen sahnelerle beyaz perdeye yansıtılıyor. Küçük bir sahil beldesi olan Trilye, Marmara denizi kıyısındaki konumu ile izleyicilere hem deniz hem de yeşillik manzarası sunuyor.Balıkçı teknelerinin yanaştığı sahil, dalgaların vurduğu görüntülerle sinematografik kareler verirken, uçsuz bucaksız yeşil vadiler de izleyenlere Mudanya'nın diğer yüzünü gösteriyor. İkimizin Yerine filmi için çekilen sahnelerde Trilye'nin iki katlı geleneksel evlerini, Arnavut kaldırımlı sokaklarını, küçük dükkanlarını görebilirsiniz.

Hikaye İstanbul'a uzanıyor

İkimizin Yerine Filmi Nerede Çekildi

İkimizin Yerine filmi, kasaba atmosferi ile dikkat çekerken, filmin bir kısmı da İstanbul'da geçiyor. Türkiye'nin en büyük şehrinin kaotik atmosferi ile kasabanın küçük dünyasının tezat oluşturduğu film, karakterlerin de çatışmasını şehirler ve mekanlar üzerinden izleyiciye yansıtıyor. Bursa ve İstanbul'da çekilen filmin sürpriz sonu ise izleyicileri şaşırtıyor. Filmin çekildiği Trilye, İkimizin Yerine'nin ardından birçok dizi ve filme de ev sahipliği yaptı. Oldukça küçük bir belde olan Mudanya'ya bağlı Tirilye, yalnız sinema profesyonellerinin değil turistlerin de ilgi odağı. Özellikle yerli turistler filmin ardından bölgeyi gezi rotalarına ekledi.