Püf NoktalarıHalılarınızı Temiz Tutmanız İçin İpuçları

Halılarınızı Temiz Tutmanız İçin İpuçları

Son Güncellenme:

.

Halılarınızı Temiz Tutmanız İçin İpuçları

Halılar, ev dekorasyonunun vazgeçilmez ögeleri arasında yer alır. Yaşam alanlarındaki her türlü hareketin yükünü üzerinde toplayan halılarınızı temiz, bakımlı tutmak kolay bir iş değildir. Özellikle kalabalık ya da çocuklu ailelerde yıpranmaya daha yatkın oldukları için yakından ilgiyi hak ederler. Endişelenmeyin;halıyı temiz tutma görevini başarıyla yerine getirmenize yardımcı olacak ipuçlarını ve halınıza nasıl davranmanız gerektiğine dair temel kuralları aşağıda sıralıyoruz. İşte halı temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Ayakkabılarla içeri girmeyin

Halılarınızı Temiz Tutmanız İçin İpuçları

Yaşam alanlarınıza dışarının tozunu, kirini, mikrobunu taşımamanın en iyi yolu ayakkabılarınızı kapının dışında çıkarmaktan geçer. Evinizin içinde, halıların üzerinde kesinlikle ayakkabıyla gezmemelisiniz. Hatta mümkünse ayakkabınızı çıkardıktan sonra ayağınıza ev ayakkabısı ya da terliği giyin. Böylece ayağınızın nemi ya da yağı halılara geçmemiş olur.Ayakkabıları içeri girdikten sonra çıkarmak gibi bir alışkanlığınız varsa ve bundan vazgeçmek istemiyorsanız kapı önü paspasını aktif ve etkili bir biçimde kullanmanızı öneririz. Özellikle yağmurlu, karlı havalarda ayakkabınızı paspasın üzerinde iyice temizlemeden içeriye girmemeye özen gösterin.

Lekelere anında müdahale edin

Halılarınızı Temiz Tutmanız İçin İpuçları

Zaman içinde halılarınızın başına pek çok talihsiz kaza gelebilir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak halınız lekelendiğinde altın kural lekeye hemen, hiç vakit geçirmeden müdahale etmektir. Üzerine her ne dökülmüş ya da bulaşmış olursa olsun, anında harekete geçtiğinizde söz konusu lekenin çıkma olasılığı çok yüksektir. Bunun için siz siz olun, eğer halıyı temiz tutma amacınız varsa, lekeyi çıkarma işini asla yarına, hatta 10 dakika sonraya bile bırakmayın!

Haberin Devamı

Süpürgeyle düzenli olarak süpürün

Halılarınızı Temiz Tutmanız İçin İpuçları

Halınızı elektrik süpürgesiyle düzenli olarak süpürerek, temiz kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Süpürgeyle süpürmek konusunda evrensel olarak kabul edilmiş işlem sıklığı haftada ikidir. Aslında bu noktada halılarınızın üzerini kaç günde bir süpürdüğünüz kadar, nasıl süpürdüğünüz de önem teşkil ediyor. Zira baştan savma bir süpürge kullanımı, halıdaki toz ve kiri gerektiği gibi vakumlamanızı sağlayamayacağından, yetersiz ve gereksiz bir enerji israfı haline dönüşebilir. İhtiyaç duyduğunuz halı temizliğine, halınızın her bir bölgesinin üzerinden süpürgeyle 8-10 kere geçerek ve her seferinde süpürgeyi farklı bir yöne doğru sürerek ulaşabilirsiniz.

Senede bir kez profesyonel temizlik yaptırın

Halılarınızı Temiz Tutmanız İçin İpuçları

Evde kendi kendinize elektrikli süpürgeyle yaptığınız temizlik, halıyı temiz tutma amacına kısa vadede hizmet etse de, uzun vadede bu yeterli olmaz. Kullandığınız halıları senede asgari bir defa, profesyonel temizlik şirketlerinden yardım alarak temizletmeniz gerekir. Halı yıkama firmalarına alternatif olarak profesyonel halı yıkama makinelerini de kullanabilirsiniz. Ancak söz konusu makineleri doğru ve etkin bir biçimde kullandığınızdan emin olmalısınız.Sizinle paylaştığımız halıyı temiz tutma sırlarını harfiyen dikkate aldığınızda, ayaklarınızın altında her daim temiz ve pırıl pırıl halılar serili olacaktır. Siz de böylece, tüm aile bireyleriyle beraber hijyenik ve güvenli yaşam alanlarına sahip olma şansına erişirsiniz.